GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ)

Full text search

GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ)
GLATTFELDER BÉLA (FIDESZ) Úgy látom, meglehetősen nagy hibát követtem el, amikor megköszöntem figyelmüket – néhányuknál úgy látszik – ez nem igaz.
A 150 milliárd forintos adat, amely a kárpótlás végösszegére vonatkozik, a Pénzügyminisztérium adata. Ezért kérem, Oláh Sándor kifogásaival a pénzügyminiszter jelenlévő képviselőihez forduljon; minthogy a 2 milliárd forintos adat is, amely a kárpótlás végrehajtásának költségét jelenti, szintén a Pénzügyminisztérium adata, ezért szintén hasonló helyen kell érdeklődnie.
Ami az állam részvételét illeti a mezőgazdaságban, egy elvi jelentőségű megállapításom van. Oláh Sándor bizonyára tudja, hogy az állam ősidők óta beavatkozik a mezőgazdaságba. A Bibliában is olvashatjuk, hogy a hét szűk és hét bő esztendő problémáját a fáraók hogyan próbálták raktározással megoldani. Ezért a modern államok is, az Európai Közösség államai is a mezőgazdaságba nagyon komolyan beavatkoznak.
Ezért nem tudom, hogy Oláh Sándor ezt miért kifogásolja? Ugyanakkor viszont megdöbbent az az érzéketlenség, amelyet Oláh Sándor tanúsít a mezőgazdasági kistermelés iránt. Én olyan számokat ismertettem önökkel, amelyek arra vonatkoztak, hogy az idei évben, illetve a Kormány működése alatt mennyivel csökkent a mezőgazdasági kistermelőknek a száma. Azt hiszem, ezek olyan adatok – egyébként a mezőgazdasági termelés csökkenésén belül a legnagyobb mértékben a kistermelőknél csökkent – szerintem ezek olyan tények, amelyekre fel kellene figyelni! Elsősorban a Kisgazdapártnak kellene erre a kérdésre felfigyelnie, hiszen ő magát tartja a mezőgazdasági kistermelők leghangosabb szószólójának – a "leghangosabbat" talán még el is ismerem. (Derültség.)
Ami pedig a földadót illeti: az én problémám az, hogy miért nem kap földadókedvezményt az, aki pénzért vásárolja meg a földet. Miért nem kapnak földadókedvezményt azok, akik kilépnek a szövetkezetből és szövetkezetet alakítanak? Miért csak magánszemélyekre vonatkozik a földadó kedvezmény? Miért csak a kárpótlás nyomán földhöz jutókra vonatkozik a földadókedvezmény? És egyáltalán miért kell földadó? És nemcsak azt kifogásolom, hogy azok jogosultak földadókedvezményre, akik a kárpótlás nyomán lépnek ki, hanem én úgy gondolom, nem helyes az, hogy egyáltalán egyetlenegy ember is Magyarországon földadót fizessen e törvény alapján. Köszönöm. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir