ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. A tegnapi házbizottsági ülésen felmerült ez a kérdés, és volt alkalmam ott is megnyilatkozni olyan értelemben, hogy kérünk minden bizottsági elnököt, lehetőség szerint a bizottsági üléseket a plenáris üléseken folyamatban lévő tárgyalásokkal összhangban szervezzék.
Sor került annak jelzésére is, hogy a határozathozatalok esetén párhuzamosan ülés nem folytatható. Sor került arra emlékeztetéssel is, hogy az elmúlt évben a költségvetési tárgyalások idején ugyancsak áthidaló megoldásokkal igyekeztünk a tárgyalás rendjét biztosítani.
Legyen szabad két mozzanatra még felhívni a figyelmet Szigethy István felszólalásával kapcsolatban. Nagyon örvendetes lenne, hogyha az Országgyűlés jelenlegi pillanatában csak azok lennének távol, akik a bizottsági üléseken vannak jelen. Ez az egyik megjegyzésem.
A másik megjegyzésem az, hogy az Országgyűlés az országnak felelősséggel tartozik minden alkotmányos tevékenységének mikénti ellátása tekintetében. Az Országgyűlésnek teljes felelősséggel kell bírnia a tekintetben, hogy hogyan és milyen módon mozdítja elő az ország érdekében álló költségvetés időbeni parlamentáris jóváhagyását. Ehhez mindenki a szabályokat és a célszerűséget egyeztetve indokolt, hogy eljárjon. Az Országgyűlés elnöke minden, a bizottságokhoz és minden, a képviselőkhöz szóló jelzésében ez irányban tevékeny.
Kérem, hogy ne a konfliktusok felidézésének a lehetőségét vizsgálják, hanem a konfliktusok feloldásának az alkotmányos lehetőségeit, annak az alkotmányos, legfőbb követelménynek a tekintetbe vételével, hogy alkotmányosan, törvényesen és célszerűen az ország érdekében álló költségvetés időben megszülethessék. Ez a válaszom.
Tardos Márton, az SZDSZ képviselőcsoport vezetője kíván szólni.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Tardos Márton (SZDSZ)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir