KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Tehát folytatva: valóban nagy problémát jelent ez azoknál az alapítványoknál, amelyek már működnek, és amelyeknek már igen szép összeg gyűlt a számlájukon össze, s azt a célt, amit megvalósítani próbálnak, talán egy kicsit hátráltatni fogja – és nem túlzok –, némely esetben meg is hiúsíthatja, ha a következő évtől ez a szabályozás, már az adóalap levonása, nem érvényesül. Így elképzelhető az is, hogy ezek az alapítványok céljukat nem érik el és megszűnnek, kényszerűen, anélkül, hogy a területükön célzott fejlesztést végre tudták volna hajtani.
Sajnálom, hogy ez a módosító indítvány a bizottsági üléseken nem kapta meg a kellő számú támogatottságot, de a frakciónk részéről ezt továbbra is fenn kívánjuk tartani, és be kívánjuk nyújtani. És nagyon jó lenne, ha egy olyan csatlakozó módosító indítvánnyal találkoznánk a bizottságok részéről, amely feloldaná azt a helyzetet, ami az alapítványok helyi fejlesztési jellegét, valamint az alapítványban és a közérdekű felhasználás során az adományozó és a felhasználó közötti közvetlen kapcsolat tilalmát is megnyugtatóan rendezné.
Most, amikor a Matáv monopolhelyzetét próbálják meg az országban alapítványokkal korlátozni és az Ericcson-Siemens-tender a Műszertechnikával összefogva korszerű telefonhálózat kiépítésére törekszik, és ezt részvénytársaságok, valamint a velük csatlakozó alapítványok formájában kísérli meg megoldani, akkor úgy gondolom, hogy ez a módosító indítvány időszerű, és ez nagyon sok területet érint, és hosszú távon meghatározó lehet az e téren megnyilvánuló fejlesztésekben.
Kérem önöket, hogy ezt a módosító indítványt – amennyiben a Ház elé kerül – szíveskedjenek megfelelő támogatásban részesíteni. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir