KÓNYA IMRE, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. az ügyrendi bizottság elnöke:
KÓNYA IMRE, DR. az ügyrendi bizottság elnöke: Nyilvánvaló, hogy nem történt, Elnök Úr. A részletes vita addig tart, ameddig a részletes vitában a módosító indítványokkal kapcsolatban felszólaló jelentkezik. A felszólalónak meg kell adni a szót, illetőleg az előzetesen írásban jelentkezőre ugyanez vonatkozik, természetesen. Sőt az ezt megelőzően vonatkozik az írásban jelentkezőkre.
Miután elfogynak a felszólalók, az elnök természetesen lezárja a részletes vitát. Na most hogyha fölmerül egy olyan kérdés, hogy a bizottságok rákényszerülnek, hogy további csatlakozó módosító indítványokat készítsenek a bizottsági ülések során, akkor módja van az elnöknek, hogy megnyissa kifejezetten erre tekintettel a részletes vitát még egyszer és a bizottságok akkor előterjesztik ezt a módosító indítványt.
De úgy is lehet értelmezni a Házszabályt, ahogy elnök úr értelmezte, hogy írásban előterjesztenek a bizottságok, és ott valóban nincs megszabva kifejezetten, hogy ezt a vitában kell megtenniük, tehát szavazás előtt is megtehetik. De mindez nem változtat azon a tényen, hogyha elfogytak a hozzászólók, le lehet zárni, sőt le kell zárni az elnöknek a részletes vitát. És valóban, az újabb megnyitás felől ügyrendi javaslat formájában a Ház dönthet, ha ezt szükségesnek látja bármely képviselő újabb hozzászólására, de ez már a Háztól függ. És én ezért azt javasolnám Mészáros Istvánnak, hogy mondja el a hozzászólását, mert erre most van módja. Én nem tudom garantálni, hogy esetleg megadja neki a Ház a lehetőséget, hogy újra megnyitná a részletes vitát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir