GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Full text search

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) …szeretnék szólni, de mondandóm időtartama nem fogja meghaladni a két percet.
A szocialista frakció támogatja ezt a törvényjavaslatot egy célszerűségi szükségszerűségnek a jegyében. Ugyanakkor nem hallgathatjuk el, hogy ez a törvényjavaslat egy – enyhe kifejezéssel élve – nagyvonalú törvényjavaslat. Több olyan rendelkezést tartalmaz, amely végiggondolatlan. Fogadjuk el ezt az átmeneti jellegének.
Tehát a szocialista frakció meg fogja szavazni ezt a törvényjavaslatot ilyen megjegyzések mellett, mert tudomásul veszünk egy bizonyosfajta kényszerhelyzetet, és ez a kényszerhelyzet arra int bennünket, hogy ezek ellenére is támogassuk a törvényjavaslatot.
Amit még hozzá kell azonban tenni: ez a törvényjavaslat átmeneti jellegű, és ha az Országgyűlés megszavazza – és én remélem, hogy meg fogja szavazni – konkrét időpontig maradhat csak hatályban.
Azonban, hogy ez az átmeneti jellege valóban megszűnjék, ehhez szükség van arra, hogy az Országgyűlés elfogadja június 30-áig a népességnyilvántartásról és a lakcímnyilvántartásról szóló törvényt, és elfogadja – és ezt nagyon szeretném hangsúlyozni – az adatvédelmi törvényt és a statisztikáról szóló törvényt, mert ez a három törvényjavaslat csak így, együtt értelmezhető.
Ugyanakkor azt hiszem, az világos – és ebben a kérdésben majd nem lehet vita –, hogy különösen az adatvédelemről szóló törvény, de a lakcímnyilvántartásról és a népességnyilvántartásról szóló törvény is kétharmados.
Tehát én felhívnám a Kormány és az előkészítők figyelmét, hogy olyan módon próbálják ezeket a törvényeket előkészíteni, hogy az Országgyűlésnek legyen ideje ezt megtárgyalni. Ha szükséges, akkor folyjék olyan egyeztetés, amely lehetővé teszi, hogy ezek a nagyon fontos törvények a jelzett határidőben elfogadást kapjanak az Országgyűléstől.
Ezeknek a megjegyzéseknek a megtétele és a törvényjavaslat előbb elmondott kritikája mellett fogjuk tudni támogatni a most benyújtott törvényjavaslatot.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir