HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)

Full text search

HACK PÉTER, DR. (SZDSZ)
HACK PÉTER, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Ezt most nagyon sajnálatosnak tartom, mert megadta a szót Pusztai Erzsébetnek. Én szívesen utána is szólok. Hasznos Miklósra szerettem volna reagálni, de szívesen megvárom Pusztai Erzsébetet. Ha a képviselő asszony nem bánja, akkor nagyon röviden válaszolok Hasznos Miklósnak. (Dr. Pusztai Erzsébet bólint.)
Amit Hasznos Miklós sérelmezett, az egyrészt elhangzott, itt az általános vitában többen is elmondták azt, többek között én magam is, hogy ez a javaslat előreláthatóan rendkívül hátrányos lesz a munkavállalók számára is. Én azt a kifejezést használtam, hogy végtelenül antihumánus az alapjavaslat, azért ugyanis, amire itt már többször utalás történt, hogy a munkáltatók nem ellenségei saját maguknak, a munkáltatók – az előbb mondta el ezt Solt Ottília is, akkor még Hasznos Miklós is itt volt – azt a munkaerőt, amelyik drága, amelyik sok költséggel jár a számukra, el fogják bocsátani. Külön vitám volt erről az ön pártelnökével, Surján miniszter úrral, amikor ezt az elképzelést, nem a miniszter úr gondolatait és felvetését, cinikusnak tartottam, hiszen a munkáltató nem fogja megtartani azt a munkavállalót, akinek egy évben 3-4 gyomorrontása is van. Ehelyett az fog történni, ami az ön által is emlegetett nyugaton történik, hogy a munkavállalók betegen is bemennek dolgozni annak érdekében, hogy megtarthassák a munkahelyüket, és ezért ez a törvényjavaslat kifejezetten rosszul fog jönni.
Beszéltem azokról a betegekről, akik olyan jellegű betegségben szenvednek, ami miatt nem százalékolják le őket, de ami miatt szükségszerűen időnként otthon kell maradni: ekcémabetegség, gyomorfekély, szívbetegségekben szenvedők, allergiás megbetegedésben szenvedők. Ezek az emberek bizonyos időszakokban kénytelenek betegállományba menni, és ezek az emberek utcára fognak kerülni és munkanélküliek lesznek. De erről nagyon sok szó volt.Még egy utolsó észrevétel: ez a javaslat arról szól, hogy a betegszabadság első naptól kezdve a 75%-ot adja, tehát az a 100%, amiről ön beszélt, ebben a javaslatban nincs benne. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir