PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Köszönöm, Elnök Úr. Én is ígérem, hogy megpróbálom ezt az egyperces időhatárt tartani, mert tényleg nem az időhúzás a célom.
Az általános vitában az általános véleményemet elmondtam, most kérem képviselőtársaimat, hogy a három lehetséges változatnál vegyék figyelembe, vagy legalábbis gondolkodjanak el azon az összehasonlító gondolaton, amit én mint gyakorló munkaadó mondok önöknek, olyan, akinek több száz munkavállalónak kell a munkáltatói tevékenységét ellátnia.
Alapvetően tehát – az általános vitában elmondtam – én nem értek egyet a javaslattal, általában a jó megoldások keresését tartom célomnak, de ezt most az adott esetben tegyük félre. Három változatról fog szavazni vagy szavazhat a tisztelt Ház, e három közül választhat. Az egyik úgy szól, hogy két és fél százalékponttal emeljék föl a 43 %-ot, a másik 25 napról szól, a harmadik 10 napról és 1 % emelésről.
Szeretném önöknek elmondani – nem rabolva az idejüket, nem megindokolva, bár ki tudom fejteni, de higgyék el, miután én alkalmazni fogom és fizetni, tehát feltehetően igaz, hogy nem akarok önellenségem lenni – a három rossz változatból a legkevésbé rossz a két és fél százalék, mert a legegyszerűbb. A második legkevésbé rossz a 25 nap, amelyik az új intézmény bevezetése miatt rosszabb, de az egyszerűsége miatt – mert csak egyféle, tehát csak egyik területen bonyolította meg a rendszert – ez a második, és a harmadik, a legrosszabb a beterjesztett kompromisszumos javaslat, amely ráadásul még túl is bonyolítja, tehát amelyik semmilyen kompromisszumot nem tartalmaz, a terhe körülbelül ugyanakkora, ugyanakkor a legbonyolultabb az adminisztrációban való végrehajtása. Úgyhogy a három rossz változat közül én nem tudom egyiket sem támogatni, de az a kérésem, hogy ne a legrosszabbat, hanem akkor már a legkevésbé rosszat támogassák azok, akik a három változatot támogatni kívánják, és számunkra a három rosszból az az eddig alkalmazott rendszerben a legegyszerűbb rossz, hogy ahol eddig 43%-ot utaltam, ott 45,5-et utaljak. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir