SOLT OTTÍLIA (SZDSZ)

Full text search

SOLT OTTÍLIA (SZDSZ)
SOLT OTTÍLIA (SZDSZ) Tisztelt Ház! Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Az általános vitában a szabaddemokraták képviselőcsoportjának nevében már elmondtam az általános kifogásainkat a betegszabadság bevezetésének minden formája ellen, különösen ilyen körülmények között, amikor lóhalálában, előkészítés nélkül, hideg vízként zúdítjuk a munkavállalók és munkáltatók nyakába az egész konstrukciót.
Most azoban szeretném felkérni Vincze Kálmán urat, hogy annak ellenére ne vonja vissza módosító indítványát, hogy a bizottságokban sehol nem kapta meg az egyharmadot. A szabaddemokraták a maguk részéről az ő módosító indítványát tartják a legelfogadhatóbb megoldásnak az összes felvonultatott konstrukció közül, mert bizonyos egyensúlyt teremt a kötelezettségek között a munkáltatók számára.
Azonban még egyszer utoljára szeretném a Ház figyelmét felhívni, mielőtt szavaz, hogy egy olyan társadalombiztosítási költségvetés hiányát hivatott befoltozni ez a lóhalálában előszedett megoldás, amely társadalombiztosítási költségvetésben sem követelésként, sem bevételként, sem kiadásként, sem semmilyen formában nem szerepel az az 50 milliárdos kintlevőség, amelyet az év végéig összeszedett magának.
Én azt gondolom, illetve mi azt gondoljuk, hogy ez a társadalombiztosítási költségvetés olyan mértékben megalapozatlan, és annyira a levegőben lóg, hogy ennek a lukait foltozgatni teljesen felesleges. A társadalombiztosításnak olyan költségvetéssel kell előállnia, amelyik erre az 50 milliárdos kintlevőségre valamilyen alternatívákat kínál, és végre színt vall arról a Kormánnyal együtt, hogy ebből mennyit tart behajthatónak.
Felhívom a figyelmüket, hogy ezzel a konstrukcióval húsz milliárdot kíván megspórolni a kormányelőterjesztő a társadalombiztosítási alapnak. Ezzel a 20 milliárddal szemben, amellyel felborítja a munkáltatók és a munkavállalók életének a rendjét, egy 50 milliárdos nem létező tétel szerepel, amiről nem ad számot sem az állami költségvetés, sem a társadalombiztosítási költségvetés.
Arra kérem önöket, hogy ne szavazzák meg ezt a törvényt semmilyen formában, a dolog maradjon úgy, ahogy van, és törje a fejét a két érdekelt, hogy hogyan tudja talpra állítani enélkül a társadalombiztosítást. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir