ÁBRAHÁM TIBOR, DR. (SZDSZ)

Full text search

ÁBRAHÁM TIBOR, DR. (SZDSZ)
ÁBRAHÁM TIBOR, DR. (SZDSZ) Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm a válaszát. Tulajdonképpen a kérdésemre részben választ kaptam. Nekem egy modell kidolgozása lebegett a szemem előtt. A feldolgozó iparban speciális a helyzet; konkrétan a konzerviparban vagy az élelmiszeriparban 1:10 a foglalkoztatási arány, tehát a felszabaduló munkaerő. Az 1:10 arányt alapvetően arra értem, hogy a nyugat-európai élelmiszer-ipari üzemekben is általában 1 stabil szerződő dolgozóra körülbelül 10 szezonális munkaerő jut. Ott úgy van szabályozva a rendszer, hogy ha x időt ledolgozik az adott évből az illető munkavállaló, abban az esetben a kormány minden évben biztosítja számára a munkanélküli-segély lehetőségét.
Ez nálunk természetesen nem így van, ebben gyakorlatilag az elmondottak alapján egyetértünk. Pontosan arra irányult a kérdésem, hogy a foglalkoztatáspolitikai koncepcióban ezt a fajta lehetőséget biztosítja-e a kormányzat.
Nem tudom egyébként, hogy lehetőség lenne-e erre – igaz, hogy ez diszkriminatív jellegű lenne. Biztos, hogy így van, de mivel én úgy tekintem, hogy ez az ország végül is alapvetően a mezőgazdaságból él és a feldolgozóiparra alapozódik, talán nem lett volna diszkriminatív oly mértékben, hogyha ezt a problematikát valahogy így kezelnénk, nem pedig közvetlenül a költségvetésből kiindulva pusztán anyagi megfontolásokat, rövid távú anyagi megfontolásokat szem előtt tartva.
Nagyon sajnálom, de a kérdésre a választ nem tudom elfogadni, és kérem a képviselőtársakat is, hogy hasonlóan tegyenek. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir