ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): S az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 27 igen szavazattal, 180 ellenszavazattal, 11 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el. Ezért kérdezem, elfogadja-e a törvényjavaslat eredeti 8. §-ában a Be. 291. § (7) bekezdését.
Szavazzanak! (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 199 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 15 tartózkodás mellett a javaslatot elfogadta.
A határozathozatal végéhez érkeztünk. Kérdezem önöket, látja-e valaki akadályát a végszavazásnak. (Nem.) Senki. Így kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokat együtt elfogadja-e a büntetőeljárásról szóló 1973. évi I-es törvényben a felülvizsgálati eljárás megteremtéséről szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés 219 szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta. Egyesek kézzel szavaznak, azért nem azonos az eredmény a táblán mutatottal.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III-as törvényben és az ehhez kapcsolódó jogszabályokban a felülvizsgálati eljárás megteremtéséről szóló 6415-ös számú törvényjavaslat határozathozatala.
Az alkotmányügyi-bizottság 7370-es számon nyújtott be jelentést a módosító javaslatokról. Az igazságügyi-miniszter úr az előző törvényjavaslat kapcsán mondta el a zárszót.
Figyelmeztetem önöket, hogy az egyszerűség kedvéért a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény helyett az általánosan használt Pp. rövidítést fogom alkalmazni.
Az 1. pontban az alkotmányügyi bizottság az 1. §-ban a Pp. 3. § (2) bekezdésének módosítását javasolja. Lényege: A bíróság hivatalból gondoskodik a pereknek az alapos tárgyalásáról, és ésszerű időn belül történő befejezéséről. Miniszter úr egyetért-e?

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir