ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Helyes. Megkérdezem az oktatási és ifjúsági bizottságot, meg kívánja-e tárgyalni? (Igen.) Igen, köszönöm.
(17.40)
Megkérem a bizottságokat, hogy a módosító javaslatokat a jövő heti határozathozatalra figyelemmel megfelelő időpontban tárgyalják meg.
Na most az ügyrendi kérdéssel kapcsolatban: volt már erre precedens, ami most történt. Volt. Tudniillik a Házszabály ezt nem egészen pontosan szabályozza az én ismereteim szerint, tulajdonképpen nem szabályozza. De ennek ellenére két dologban felkérem az ügyrendi bizottságot, hogy foglaljon állást.
Az egyik ez, hogy tehát a miniszteri válasz vagy előterjesztő válasza után lehetséges-e személyes megtámadtatás ürügyén vagy miatt szót kérni az illetőnek.
A másik: felkérem az ügyrendi bizottság elnökét, hogy foglaljon állást a bizottság Salamon László kapcsolódó módosító javaslatával kapcsolatban, hogy megfelel-e a formai követelményeknek, a Házszabály követelményeinek.
Kérem szépen, úgyhogy a határozathozatalra a jövő héten kerül majd sor.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik, illetve következne a fogyasztási adóról és a fogyasztói árkiegészítésről szóló törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslat.
Miután azonban a szociális bizottság nem tudta megtárgyalni – jól tudom-e, elnök úr –, tehát az újra megnyitott vitában a módosító javaslatokat, erről van szó ugye, jövő héten tűzzük napirendre.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir