ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Folytatjuk tanácskozásunkat. A határozathozatalokra kérem, hogy mindenki fáradjon be.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Kormányunk benyújtotta az 1956. évi októberi forradalom és szabadságharc során elkövetett egyes bűncselekményekkel kapcsolatos eljárásról rendelkező javaslatát. Az előterjesztést 7302-es számon kézhez kapták.
(16.30)
Arra figyelemmel, hogy Kormányunk az előterjesztés sürgős megtárgyalását kérte, a tárgyalási rendről holnap reggel határoz az Országgyűlés.
Bejelentem továbbá, hogy Kormányunk ugyancsak benyújtotta az Európai Felsőoktatási Alaphoz történő felzárkózásról rendelkező törvényjavaslatát a 7159-es számon.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy az országos önkormányzati érdek-képviseleti szervek benyújtották véleményüket az 1993. évi költségvetési törvényjavaslathoz. Ez utóbbi két előterjesztést a hétvégi futárpostában kézhez kapták képviselőtársaim.
Salamon László képviselőtársunk, a Magyar Demokrata Fórum részéről sürgős tárgyalást kérve, önálló indítványt nyújtott be az Országgyűlés Házszabályainak módosítására 7301-es számon. Az előterjesztést kézhez kapták képviselőtársaim. A képviselő úr azonban jelezte, hogy további egyeztetések után kívánja indítványát beterjeszteni.
Bejelentem, hogy Torgyán József képviselőtársunk a Független Kisgazdapárt részéről önálló indítványt nyújtott be az állampárti kiváltságokat biztosító hajdani titkos rendeletek közzétételéről. Az előterjesztést a hétvégi futárpostában fogják kézhez kapni képviselőtársaim.
Arra figyelemmel, hogy az egyes képviselőcsoportok kialakíthassák állásfoglalásukat, a napirendre tűzés tárgyában a jövő heti ülés kezdetén határozunk.
Az egyes előterjesztések bizottsági tárgyalási rendjéről a bizottsági elnökök holnap reggeli ülését követően tájékoztatom az Országgyűlést.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy számos petíció érkezett hozzám. Így a Pacem in Utero Egyesület, a Magzatvédő Társaság, a Szülészek az Életért Társaság, illetve a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének megbízottai 43 ezer támogató aláírással petíciót nyújtottak be a magzatvédelem ügyében. A petíciót, amelyet a benyújtók nem nyilvánítottak népi kezdeményezésnek, és ettől eltérő módon gyűjtöttek aláírásokat, eljárás végett a szociális bizottsághoz juttattam el.
Tájékoztatom képviselőtársaimat, hogy 1298 egyetemi hallgató aláírásával az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Közgazdaságtudományi Egyetem, illetve a Műszaki Egyetem részéről petíciót vettem át az október 23-ai, a köztársasági elnök személyét sértő megnyilatkozások ellen, illetve egyes politikai szimbólumok betiltása érdekében. A petícióban foglaltakat mérlegelésre kiadtam az alkotmányügyi bizottságnak.
Bejelentem, hogy az utóbbi petícióval azonos célú tiltakozást küldött 85 író is hozzám.
Képviselőtársaink újabb interpellációkat és kérdéseket nyújtottak be. Megkérem Boros László jegyző urat, hogy ismertesse az interpellációk és kérdések sorrendjét.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir