DÉNES JÁNOS (független)

Full text search

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr, köszönöm a szót. Igen tiszteletreméltó és imponáló volt az az előadásmód, ahogy Deutsch Tamás képviselő úr elmondta mondanivalóját. Azonban a bevezető részben, ahol – hogy úgy mondjam – beleélni próbálta magát érzelmileg a Kormány helyzetébe, és mindjárt vette a bátorságot, hogy erről egyénileg és önkényesen konzekvenciát is vonjon le, ez azonban egyáltalán nem volt meggyőző. Nem volt meggyőző azért, mert az a sérelem – amit egyszerűen nem értek – olyasmit sugalmazott Deutsch Tamás úr számára, hogy a Kormány szinte haragszomrádot játszik, mert nem úgy alakultak a politikai arányok az önkormányzatoknál, ahogy azt a Kormány elképzelte.
Hát kérem, egyszer s mindenkorra vegyük tudomásul, hogy ez nem haragszomrád kérdése, hanem alkotmány és törvény kérdése, és a törvények végrehajtásának a kérdése. A tisztelt önkormányzatok is a legitimitásukat tulajdonképpen az 1990-es választásokban kell hogy keressék, hisz ez adja a legitimitásukat. Az 1990-es őszi választások, az önkormányzati választások a helyi megbízatást adták az igen tisztelt önkormányzatoknak. Ebből következik, hogy az önkormányzatok a választások által megbízott kormánynak a végrehajtó szervei. És mint végrehajtó szervek… (Derültség a bal oldalon.) Így van, tisztelt ellenzék, a derültség tetszik, de tessék ennek a…
Na most, miután ez a feladatuk, hogy ezt végrehajtsák a törvényes keretek között és a választóktól kapott megbízás értelmében, ezért van különlegesen nagy tisztességre kötelezve az önkormányzat. És ennek a tisztességnek kell úgy megfelelni, hogy amikor ennek a kormányzatnak, ennek a Parlamentnek a mandátuma megszűnik, de ők még a választási törvény értelmében maradnak, a következő választásoknak ők lesznek az erkölcsi felelősei, annak a tisztességét, kérem szépen, már most meg kell szerezni, hogy azt méltóan el tudják látni.
És miután túlmentem az időmön, akkor még egy pillanatra kérek türelmet a tisztelt Háztól… (Egy hang: Ne komolytalankodjunk!) Igen, köszönöm szépen a segítségét, képviselő úr.
Nem helyezkedhet az önkormányzat arra az álláspontra, hogy mindent negligálva, negatív oldalról közelítsen meg, mert ebben az esetben méltatlanná válik arra az időszakra, aminek a megbízatását ugyancsak még ettől a választási ciklustól kapta. Ezt ajánlom a tisztelt önkormányzat figyelmébe, és nem utolsósorban egyénileg Deutsch Tamás képviselő úr figyelmébe is. Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir