FODOR GÁBOR, DR. az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság előadója:

Full text search

FODOR GÁBOR, DR. az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság előadója:
FODOR GÁBOR, DR. az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én fogok nagyon röviden szólni, hiszen bizottságunk a törvényjavaslatot megtárgyalta, és általános vitára alkalmasnak ítélte már igen rég. Mint ahogy itt szóltunk erről, államtitkár úr és elnök úr is elemezte ennek a körülményeit, én is csak megerősíteni tudom azt, hogy az emberi jogi bizottság is már nagyon régóta, hónapok óta, sőt bizonyos szempontból már években mérhető az az idő, amióta mi is sürgetjük ennek a törvényjavaslatnak a Parlament elé kerülését.
De való igaz – mint ahogy Elnök úr magyarázatában is elhangzott ", ténylegesen szoros összefüggések voltak felfedezhetők mind az adatvédelmi, mind a nemzeti és etnikai kisebbségek jogairól szóló törvénnyel kapcsolatban, úgyhogy ezért van most itt a Parlament előtt.
Mindenesetre én is szeretném felhívni a tisztelt Háznak a figyelmét arra, hogy egy nagyon fontos törvényről van szó, és egy olyan törvényről, amelynek az alapstruktúráját, tehát magának az ombudsman intézményének a megteremtését már az alkotmánymódosítás 1990-ben kimondta, s azóta várunk arra, hogy a részletes szabályozás elkészüljön.
(11.40)
Ez került most ide a Parlament elé, és bizottságunkban is a különböző vélemények mellett, amelyek természetesen eltérnek pártállástól függően a törvény megítélésében, abban mindenképpen összhang és konszenzus volt, hogy a törvényt nagyon fontosnak tartjuk, nagyon lényegesnek, és a magyar jogállamiság egyik fontos pillérének az elkövetkezendő időkben is.
Ebben a szellemben kérem én a parlamenti képviselőket, hogy foglalkozzanak ezzel a törvénnyel, és természetesen majd mi is a részletes vita folyamán az esetleges indítványokkal kapcsolatban bizottságunk álláspontját el fogjuk mondani, illetve a különböző pártvélemények is természetesen meg fognak jelenni.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir