MÁDAI PÉTER (SZDSZ)

Full text search

MÁDAI PÉTER (SZDSZ)
MÁDAI PÉTER (SZDSZ) Tisztelt Ház! Mondhatnám úgy is, hogy Ráday Mihály egy kis időt spórolt – ennek ellenére mérsékelem magam.
Uraim, le a kalappal! – Szontágh Pál kezdte így jó száz éve az Akadémián, mikor méltatta Az ember tragédiáját. Ismerem miniszter úr irodalmi érdeklődését, ezért jutott eszembe ez a gondolat, mikor megkaptam a választ.
Azt gondolom, ez a törvény, amiben benne van az ő emberi és szakmai támogatása, több mint 80 ezer – nagyobbrészt kisnyugdíjas – bányásznak reményt ad.
Innentől kezdve nagyon rövid leszek, de miután nagyon fontosnak érzem, engedjék meg, hogy kivételesen felolvassam, amit el szeretnék mondani:
Szeretném hinni, hogy a döntést követő végrehajtási utasítás is tartalmazza ezt a szemléletet – hisz' valamennyien tudjuk, hogy az ördög a részletekben bújik meg. Szeretném hinni, hogy a Kormány az egyeztetőkészségét ez ügyben is fenntartja.
Rövidesen a Ház elé kerül a Kormány energiapolitikájának megvitatása, amelyben mi csak véleményt mondunk, de nem döntünk. E szemlélet alapján nagyon remélem, hogy azt a három alapvető szempontot – az ország energiájának biztonsága, piaci viszonyokra való átállás és az ebben részt vevő bányászok érdeke – sikerül összegezni.
Ismételni szeretném tehát: köszönöm a választ. Hangsúlyozva azokat, amiket mondtam, elfogadom. Befejezésül egyetlen gondolat: remélem, hogy egy innenső oldalról jövő elismerés sem a miniszternek, sem az ellenzéki képviselőnek nem jelent majd fekete pontot. Köszönöm. (Derültség, taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir