ANTALL JÓZSEF, DR. miniszterelnök:

Full text search

ANTALL JÓZSEF, DR. miniszterelnök:
ANTALL JÓZSEF, DR. miniszterelnök: Köztársasági Elnök Úr! Házelnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Én komolyan gondoltam, hogy minden ceremónia és minden ünneplés mellőzését kérem. Megköszönöm elnök úrnak a meleg szavakat, megköszönöm mindazoknak, akik jókívánságokat küldtek, és kifejezésre juttatták, és levélben fordultak hozzám köszöntő szavaikkal, éppen ezért mindenkinek ezúton megköszönöm a jókívánságokat, kötelességemet teljesítem, és sokkal kellemesebb és sokkal jobb dolog – még ha nehézségekkel is jár – kétéves születésnapot ünnepelni, mint hatvanéveset.
Ezért a tisztelt Házra visszaháramlítom a jókívánságokat, inkább azt ünnepeljük, hogy 1990. április 8-án, a választások második fordulójának befejezésével megválasztásra került ez a magyar Országgyűlés, és ennek a magyar Országgyűlés megválasztásának a kétéves évfordulójához kívánok mindenkinek sok sikert, és kívánom azt, hogy az április 8-án megválasztott képviselőkből álló magyar Országgyűlés teljesíteni tudja azt a történelmi feladatot, amit az átmenet, az átalakulás e változó Európában, s a változó világban reánk mér, és azzal a felelősséggel tudja ellátni feladatát, amit megkövetel tőlünk a magyar gazdaság helyzete, a magyar társadalom, a magyar belpolitika, a magyar külpolitika és biztonságpolitika ebben az átalakuló és változó világban.
Köszönöm a megemlékezést, és köszöntöm a magyar Országgyűlést e kétéves évfordulón. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Nagy taps. – Az MSZP, a KDNP és az SZDSZ frakcióvezetői gratulálnak dr. Antall Józsefnek.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir