PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Képviselő Úr, köszönöm szépen, és önnek is, Elnök Úr.
Tényleg, a vitába általánosságban nem kívánok beavatkozni, sokkal hozzáértőbb szakemberek vannak jelen. Mégis, itt néhány dolog mellékvágányra ment, és ezért szeretnék reagálni.
Én egyébként úgy értettem Oláh Sándortól, ahogy ő mondta. Tehát nem hiszem, hogy a munkanélkülieknek örülne.
Az egyik állítást mindenképpen szeretném cáfolni: a hatékonyság növelése nem jár munkanélküliséggel. Csak abban az esetben jár a struktúraváltás és a hatékonyságnövelés munkanélküliséggel, ha arra egy stagnáló vagy leépülő gazdasági környezetben kerül sor. Egy növekedési pályán a kettő nem feltételezi egymást. Úgyhogy ezt azért ne fogadjuk el itt a tisztelt Házban, mint egy elkerülhetetlen valamit, ami mindenképpen visszaigazolja, ha valamit nem tudunk túl jól megoldani. Ez lett volna az egyik állításom.
A másik, amit szerettem volna még elmondani, hogy – az én meggyőződésem szerint – a vidék képes jelentős munkaerő felszívására, ellenben a sokat állított politikai nyilatkozatokkal ellentétben nem a mezőgazdaságban. Tehát nem a mezőgazdasági alaptevékenységben, ott valószínűleg lényegesen kisebb lesz a jövőben a foglalkoztatottak száma. Viszont a vidéken lényegesen nagyobb mértékben fog megnőni az olyan típusú munkahelyek lehetősége, amelyek ma nincsenek ott, amelyek az életkörülményeket az infrastruktúra-szolgáltatási szektorban és máshol fogják megteremteni. Tehát van a vidéknek munkahelyfelszívó lehetősége, csak ezt ne keverjük össze, hogy a gazdaságpolitika mely területén fog megjelenni.
Elnézést kérek a kiegészítésért. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir