PINTÉR ISTVÁN

Full text search

PINTÉR ISTVÁN
PINTÉR ISTVÁN (FKgP 33 tagú képviselőcsoport): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Megszólíttattam, így kénytelen vagyok válaszolni, kénytelen vagyok reagálni. Ugyan ki által szólíttattam meg? Megszólíttattam Glattfelder Béla és Juhász Pál által. Megszólíttattam én, és megszólíttatott az a másfél millió parasztember, akinek annakidején, 1960-ban nem a kehes lovát, drága képviselőtársam, hanem a jó lovát és a jó szerszámát be kellett vinnie a téeszbe. Ne tessék gúnyolódni vele, mert minékünk ez rosszul esik.
És kérem szépen, az, hogy ez a vagyon már nem mérhető föl – fölmérhető, ha a termelőszövetkezet akarja. Mert azt akkor leltárral vették át, és ez a leltár megvan. És nyilvánvaló, hogy a kehes lónak nem akkora értéket adtak, mint egy jó lónak vagy egy más akármilyen értéknek.
Juhász Pál indokolta az ő maga módján, hogy nem jár azoknak az embereknek, akik a szövetkezet megalakításához vagyonukkal járultak hozzá. Én nem tudom, hol lehet ezt eldönteni. De én ajánlok egyet Juhász Pálnak. Ő ugyanis tudomásom szerint egy jó pár évet dolgozott Balástyán. Jöjjön el csütörtökön este, és próbálja megmagyarázni azoknak az embereknek, akiket 1960-ban a vagyonuktól megfosztottak, hogy nem jár nekik. Próbálja meg megmagyarázni ott nekik. Ugyis ismerős ott, dolgozott egy pár évet. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir