DRAGON PÁL, a gazdasági bizottság előadója:

Full text search

DRAGON PÁL, a gazdasági bizottság előadója:
DRAGON PÁL, a gazdasági bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A gazdasági bizottság megvitatta a szóbanforgó törvényjavaslatot, és általános vitára alkalmasnak találta. Később azonban több módosító javaslat érkezett a törvényjavaslat 10. §-ának (1) bekezdéséhez, valamint a törvényjavaslat több paragrafusához is.
A gazdasági bizottság úgy gondolta, hogy a törvényjavaslatot minden részében nem tárgyalja, mert egy új törvényjavaslatnál ez nem szerencsés. Így a tárgyalásunk elsősorban a szóbanforgó 10. § (1) bekezdésére vonatkozott.
Itt a gazdasági bizottság egy önálló javaslattal lépett elő, amelyben azt határozta meg, hogy a szóbanforgó vagyoni hozzájárulás a 20%-os aránynál csökkenthető is lenne. A mi módosító javaslatunkhoz, a 4959-es számú gazdasági bizottsági módosító javaslathoz az alkotmányügyi bizottság is csatlakozó módosító javaslatot nyújtott be. A gazdasági bizottság úgy ítélte meg, hogy ez a csatlakozó módosító indítvány nagyban, összességében megegyezik a gazdasági bizottság módosító javaslatával. Hiszen a lényege ennek a javaslatnak is az, hogy a vagyoni hozzájárulás címén részesítendő jogosultak száma a vagyoni hozzájárulást teljesítettekéhez képest a 20%-os határ ennek arányában csökkenthető. Ami különbségként jelenik meg, azt is úgy ítéljük meg, hogy elsősorban egy jogi pontosítás. Ez a rész így szól: A vagyoni hozzájárulás címén a részesítendő jogosultak számának megállapításánál, több örökös esetén, a vagyoni hozzájárulást teljesített jogelődöt kell figyelembe venni. Ezzel a kifejezéssel már találkoztunk többször is, a kárpótlási törvény során is, de természetesen, akinek joga volt a vagyonra, aki a vagyoni teljesítést tette, annak örökösei csak ennek arányában részesülhettek a vagyonból.
Tehát a gazdasági bizottság elfogadja ezt a csatlakozó módosító indítványt, támogatja, és ezért külön a bizottság összehívását nem tartotta fontosnak.
Kérem bizottsági véleményünk elfogadását, figyelembevételét. Köszönöm a szót. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir