SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár:

Full text search

SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár:
SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem vitatkozni akarok Horváth képviselő úrral, mert azt ki kéne neki érdemelni (Derültség és taps a jobb oldalon.) de hadd mutassak rá bizonyos fogalmi zavarokra, amiket itt a képviselő úr elkövetett beszédében, ahol oly előszeretettel hivatkozik az én vadászati tevékenységemre. Megmondom őszintén, nem tudom, mi köze van az egyiknek a másikhoz. Én büszke voltam eddig is arra, hogy vadász lehettem, és a jövőben is ezt a sportot fogom gyakorolni, míg az egészségem és egyéb körülmények ezt engedik. Ez az első.
A második pedig az, amit a Monopoly-indítványnak a népszerűsítéséről mondott Horváth képviselő úr. Kérem szépen, ma is vállalom, és más körülmények között is el fogom mondani mindazokat az alternatív megoldásokat, amelyek a szakszervezeti bürokrácia egy részének a vagyon megszerzésére irányuló törekvéseivel nem teljesen komformak. Tehát magyarul mondva semmi okunk nincs a magyar Parlamentben valamiféle vagyonfelosztási megoldást félretenni csupán azért, mert ez a szakszervezetek bizonyos tisztségviselőinek nem tetszik.
(16.50)
Kérem szépen, a Monopoly-csoport indítványáról az MDF-frakció ki fogja alakítani a maga álláspontját, ezt a Kormány figyelembe fogja venni, és ezek után áll jogában egy államtitkárnak azt mondani, hogy támogatja vagy nem támogatja ezt az elképzelést. Ez a mai napig nem történt meg. Nagyon remélem, hogy mihamarabb meg fog történni, és ekkor fogunk tudni a tisztelt Parlament elé állni azzal, hogy magunkévá tesszük ezt az elképzelést, ezt a vagyonfelosztási módot, vagy elutasítjuk.
De minden magyar állampolgárnak joga van ahhoz – és nagyon szeretném, ha ezt az ellenzék is tudomásul venné –, hogy valamennyi olyan használható ötletet megtudjanak a polgárok, akiknek szavazatán fog múlni, hogy melyik szakszervezet mekkora részt kap a vagyonból –, tehát minden magyar polgár megtudhassa azt, hogy milyen módszerek szerint lehetne felosztani ezt a vagyont és milyen elvek szerint lehetne vagy kell ezt a hatalmas –, mert még egyszer mondom, igen nagy összegű pénzről van szó –, ezt a hatalmas pénzösszeget hasznosan, az egész lakosság érdekében felhasználni.
Ennyit szerettem volna elmondani, és nagyon remélem, hogy a szakszervezeti választásokat szabályozó törvénynél a Monopoly-javaslatot részletesen megismerhetik képviselőtársaink. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir