KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:

Full text search

KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter:
KUPA MIHÁLY, DR. pénzügyminiszter: Igen. Köszönöm, Elnök Úr. Elöljáróban szeretném elmondani, hogy ha a múlt szerdán a tisztelt Ház határozatképes lett volna, akkor ez meg lenne szavazva – és akkor Székelyhidi képviselőtársamnak nem jutott volna eszébe ez a javaslat, mert akkor még nem volt benn. Egy.
Kettő: a költségvetés helyzete ismert… Nem mondom tovább.
Három: a Kormány december 6-án, 7-én az Érdekegyeztető Tanáccsal megállapodott ebben az új típusú, kifejezetten szociális ellátásban, amelyik a munkanélküliségi ellátásból kikerülő emberek javát szolgálja, ha nem is nagy összegben – ahogy ezt Hága Antónia képviselő asszony elmondta –, de 4 ezer forintban. Nem tudom, hogy milyen szociálpolitikaibb cél létezik ma ennél a magyar társadalomban, hiszen ezek egyébként ellátatlanok. Én tehát ezt a Parlamenttel, amikor a költségvetés vitája volt, ismertettem, és egy MDF-es képviselőtársam adta be erre az összegre a zárolást azzal, hogy amíg a szociális törvény nincs kész, addig ezt az összeget nem lehet felhasználni. Hát, a szociális törvény valószínűleg csak jövőre lép hatályba – ez a probléma itt van… Ez nem minisztériumok közötti olyan átcsoportosítást jelent, ami ilyen elvtelen, hanem egy funkciónak az ellátását jelenti. Nagyon hosszú vita folyt, hogy melyik minisztérium lássa el ezt, hogyan: a Munkaügyi fogja ellátni az önkormányzatok felhasználásával, illetve a jövedelemvizsgálatok végrehajtásával.
Én tehát ezt sem pénzügyileg, sem morálisan nem tartom egy elfogadható indítványnak. Az első pontot igen, mert az egy törvényszöveg-módosítás.
Fenntartom az eredeti javaslatot, és kérem a képviselő urakat és hölgyeket, hogy azt szavazzák meg. Köszönöm. (Szórványos taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir