ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Az előterjesztést 5617-es számon kapták kézhez. A benyújtott módosító javaslatokról a költségvetési bizottság jelentést készített 5971-es számon.
Felhívom figyelmüket, hogy a jelentés II. fejezete tájékoztatót tartalmaz a módosító indítványok számszaki összefüggéseiről és a szavazás sorrendjéről.
Emlékeztetem önöket, hogy a múlt heti ülésünkön a 28. és a 72. pontokban lévő javaslatokról már nem tudott határozni az Országgyűlés.
Az ügyrendi bizottság állásfoglalásának megfelelően a 30. és 153. pontokban lévő javaslatot az Országgyűlés elfogadta.
Ezt követően ugyancsak határozott az Országgyűlés a 39., a 153., a 32., a 25., a 84., valamint a 47., a 26. és a 36. pontokról.
Csépe Béla képviselő úr, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottság elnöke jelezte, hogy a határozathozatal további részében már a bizottság nevében egyetlen javaslatot sem támogat, ezért az előterjesztő véleményének ismételt megkérdezése szükségtelen.
Soron következik tehát a 28. és 72. pontokban lévő javaslat, a forgatókönyv 30. oldala.
Tehát a jelentés 28. és 72. pontjaiban a költségvetési bizottság a Szent Lázár Lovagrend javára egymillió forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére.
Az Országgyűlést kérdezem, elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 127 "igen" szavazattal, 53 ellenszavazat és 29 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A 29. és a 149. pontokban a költségvetési bizottság a Szent Lázár Lovagrend javára 2 millió forint támogatást javasol a TIT szervezet terhére.
Az Országgyűlés elfogadja-e a javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 27 "igen" szavazattal, 166 ellenszavazattal, 22 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A jelentés 31. és 138. pontjaiban Kovács Gábor képviselő úr a Magyar ILCO Szövetség javára egymillió forint támogatást javasol a MTESZ szervezet terhére. A javaslatot a költségvetési bizottság nem támogatja. Az Országgyűlés elfogadja-e a javaslatot? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 114 "igen" szavazattal, 35 ellenszavazat és 62 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A 34. és 110. pontokban Frajna Imre képviselő úr a felnőtt CF Betegek Egyesülete javára 500 ezer forint támogatást javasol a Volt Hadifoglyok Bajtársi Szövetsége terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 51 "igen" szavazattal, 132 ellenszavazattal, 42 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 99. és 35. pontokban Katona Kálmán képviselő úr a Vox Pannonica Egyesület javára 500 ezer forint támogatást javasol a Lakossági Érdekvédelmi Tömörülés terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 114 "igen" szavazattal, 65 ellenszavazat és 44 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A 40. és 145. pontokban Szeleczky Zoltán képviselő úr a Pacem in Utero Egyesület javára 50 ezer forint támogatást javasol a Feminista Hálózat terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 145 "igen" szavazattal 53 ellenszavazat és 25 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A jelentés 41. és 145. pontjaiban Szeleczky Zoltán képviselő úr a Magzatvédő Társaság javára 400 ezer forint támogatást javasol a Feminista Hálózat terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 125 "igen" szavazattal, 58 ellenszavazattal 36 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
(18.10)
A 42., 61. és 83. pontokban a költségvetési bizottság a Vitalis Életvédő Egyesület javára 500 ezer forint támogatást javasol a Magyar Cserkészszövetség és a Magyar Cserkészcsapatok Szövetsége terhére.
Elfogadja-e az Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés 105 "igen" szavazattal, 80 ellenszavazattal, 39 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 46. és a 144. pontokban Fodor Gábor képviselő úr a Tovább Élni Egyesület javára 500 ezer forint támogatást javasol a Magyarok Világszövetsége terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 38 "igen" szavazattal, 148 ellenszavazattal, 37 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 48. és 143. pontokban Fodor Gábor képviselő úr a Gézengúz Alapítvány javára 500 ezer forint támogatást javasol a Magyarok Világszövetsége terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 47 "igen" szavazattal, 147 ellenszavazattal 33 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az 50. és 86. pontokban Fodor Gábor képviselő úr a Szülők a Hallássérült Gyermekekért Szervezet javára 500 ezer forint támogatást javasol a Keresztény Ifjúsági Egyesületek Nemzeti Szövetsége terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Szavazás. Közbeszólások: Igen! Nem! – Szavazás.) Az Országgyűlés 76 "igen" szavazattal, 125 ellenszavazattal, 26 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az 56. és 114. pontokban a szociális bizottság a Támasz Egyesület javára 650 ezer forint támogatást javasol a TIB szervezet terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 59 "igen" szavazattal, 114 ellenszavazattal, 54 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az 57., 94. és 115. pontokban a szociális bizottság a Kiszolgáltatottak Alapítványa javára 650 ezer forint támogatást javasol a Kereszténydemokrata Fiatalok Szövetsége és a TIB szervezetek terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 73 "igen" szavazattal, 124 ellenszavazattal, 27 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az 59. és 116. pontokban a szociális bizottság az Elvált Apák Egyesülete javára 650 ezer forint támogatást javasol a TIB terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Zaj. – Szavazás.) Az Országgyűlés 81 "igen" szavazattal, 95 ellenszavazattal, 52 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 60., 76. és 108. pontokban a költségvetési bizottság az Autizmus Kutatócsoport javára 2 millió 843 ezer forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége és a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége terhére. Tehát kérdezem az Országgyűlést: elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 69 "igen" szavazattal, 113 ellenszavazattal, 38 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A jelentés 122., 62. és 87. pontjaiban Fodor Gábor képviselő úr az Emberi Jogok Nemzetközi Társasága javára 250 ezer forint támogatást javasol a Magyar Cserkészszövetség és a Keresztény Ifúsági Egyesületek Nemzeti Szövetsége terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 47 "igen" szavazattal, 136 ellenszavazattal, 34 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 96. és 66. pontokban Katona Kálmán képviselő úr a Szakmunkástanulókért Kulturális Egyesület javára 600 ezer forint támogatást javasol a MISZOT terhére. A költségvetési bizottság nem támogatja. És az Országgyűlés? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 159 "igen" szavazattal, 41 ellenszavazattal, 29 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A 90. és 67. pontokban a költségvetési bizottság az Ifjúsági Demokrata Fórum javára 1,1 millió forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére. Az Országgyűlés elfogadja-e a javaslatot? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 135 "igen" szavazattal, 62 ellenszavazat és 30 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
A 91. és 68. pontokban a költségvetési bizottság az IDE SZDSZ Ifjúsági Szervezet javára 1,1 millió forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére. Az Országgyűlés elfogadja-e a javaslatot? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 106 "igen" szavazattal, 69 ellenszavazattal, 51 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el. (Szórványos taps.)
A 92. és 69. pontokban a költségvetési bizottság az Ifjúsági Kereszténydemokrata Unió javára 1,1 millió forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére. Az Országgyűlés elfogadja-e a javaslatot? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 119 "igen" szavazattal 56 ellenszavazat és 24 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.
(18.20)
A 93. és 70. pontokban a költségvetési bizottság az Ifjú Szocialisták javára 187 ezer forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére. Az Országgyűlés elfogadja-e a javaslatot? Szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés 31 "igen" szavazattal, 127 ellenszavazattal, 44 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
A 88. és 71. pontokban a költségvetési bizottság a Regnum Marianum katolikus közösség javára 900 ezer forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére. Az Országgyűlés elfogadja-e a javaslatot? Szavazzanak! (Szavazás. – A Ház határozatképtelen.)
Kérem, mindenki foglalja el a helyét. Meg kell ismételni a szavazást, nem mindenki szavazott. (Zaj, közbeszólások, derültség.) Kérem, őrizzük meg, illetve állítsuk helyre a Ház határozatképességét. Tehát ismételten kérem, most szavazzanak! (Megismételt szavazás.) Ismét határozatképtelenek vagyunk.
Gál Zoltán képviselő úr ügyrendi felszólalásra kért szót. Megadom.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Gál Zoltán (MSZP)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir