HÁGA ANTÓNIA (SZDSZ)

Full text search

HÁGA ANTÓNIA (SZDSZ)
HÁGA ANTÓNIA (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Már több felszólalásomban hiányoltam a szociális törvény megalkotását, megjelenését. Ezt azért is nagyon fontosnak tartom, mert van egy speciális veszélyeztetett réteg a munkanélküliek között: az a réteg, amely a munkanélküli-járadékból napjainkban csöppen ki, az a réteg, amely semmilyen munkanélküli-járadékkal nem rendelkezik, az a réteg, amely semmilyen szociális juttatásban nem részesül.
Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a munkanélküli-járadékból elsőként kicsöppenő tízezrek sokkal hamarabb jelennek meg, mint ahogy a helyzetük tartós rendezését szolgáló szociális törvény megjelenik, így a minisztérium, a tárca az Érdekegyeztető Tanács elé vitte az átmeneti szabályozás problémáját.
Itt a Kormány javaslatát a másik két oldal túlságosan szűkmarkúnak ítélte, de ennek ellenére március 11-én megjelent az átmeneti szabályozásról szóló törvény, amely még a Kormány eredeti javaslatánál is jóval fukarabbnak bizonyult.
A támogatás mértéke mindössze 4000 forint. Ez még az eredeti kormányjavaslatnál is jóval kevesebb. A Munkaügyi Kutatóintézet adatai szerint csak ez év első felében 35 000 főt érint ez a rendelkezés. Ezen tömeg túléléséért a Kormány felelősséggel tartozik.
Ezért kérdezem az államtitkár urat, hogy tisztában van-e felelősségével, hajlandó-e ettől a felelősségtől vezérelve újra átgondolni a munkanélküliek szociális támogatásának lehetőségeit, és a márciusban kiadott rendelet helyett egy olyat alkotni, amely a szánalmas alamizsnánál valamennyivel többet ad.
Államtitkár úr, érdeklődve várom válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir