SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár:

Full text search

SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár:
SCHAMSCHULA GYÖRGY, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mielőtt az ellenzéki padsorokban lévő tisztelt képviselőtársaim vitába bonyolódnának, vitájuk még jobban elmérgesedne, szeretném felhívni a tisztelt Ház figyelmét arra, hogy jelenleg a Ház előtt a szakszervezeti választások határidejét módosító törvényjavaslat fekszik. Tehát nem a szakszervezeti választásokról szóló törvényjavaslat, amelyet már előre, annak teljes ismeretlenségében, de bátran kritizálnak egyes képviselőtársaim. (Közbeszólás a jobb oldalon: Igaza van!)
Ez a jelen levő törvényjavaslat nem mond ki mást, mint amit a hét szakszervezeti konförderáció egybehangzóan kért ez év március 11-én, hogy módosítsuk a határidőt július 12-éről valamikor az év végére. Később ezt a határidőt ők határozták meg október 1. és november 30-ai időintervallumban. A Kormány nem tett mást, mint ahogy ezt én megígértem, hogy ezt a javaslatot terjesztette a tisztelt Ház elé abban a formában, ahogy ez eredetileg elhangzott.
Ugyancsak el kell mondjam az Alkotmánybíróság döntésével kapcsolatban, hogy azért választottuk ezt a szokatlan technikai formát, hogy képviselői módosító indítványként terjesszük elő az Alkotmánybíróság által inkriminált törvényváltoztatásokat, mivel ha ezt újból elkezdtük volna a Kormány jogalkotási procedúráján keresztülvinni, akkor nagy valószínűséggel nem fért volna bele a Parlament tavaszi ülésszakának időkeretébe.
Tehát ezt szíveskedjenek úgy elfogadni, hogy ez egy technikai jellegű megoldás, amivel a Kormány természetesen egyetért, ezt a Kormány megtárgyalta és ilyen formában elfogadta.
Erre azért volt szükség, hogy még ebben a hónapban a törvény elfogadásra kerüljön.
Ezek után még egyszer kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy ne a még ismeretlen választási törvényről kezdjünk el vitatkozni, hanem az elfekvő törvényjavaslattal kapcsolatban fejtsük ki véleményünket.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir