DÉNES JÁNOS (független)

Full text search

DÉNES JÁNOS (független)
DÉNES JÁNOS (független) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a szót. Ennek ellenére fenntartom felszólalásom ügyrendi jellegét.
Az a jelenség, ami a tisztelt Ház előtt lejátszódott, indokolja a felszólalásom ügyrendi jellegét, tudniillik Kövér László úr a felszólalását képviselői minőségében mondotta el, de Kövér László úrnak egy ennél jóval magasabb méltósága van: a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.
Miután jelenleg a Parlamentben a bizottságokról van szó, és erre legjobb tudomásom szerint egy ad hoc bizottság alakult, így kézenfekvő, hogy anélkül, hogy föltartaná a munkáját, amilyen céljából az ad hoc bizottságot létrehozta, ezt az ügyet is, amelyet most ügyrendi javaslatommal megjelölök, tárgyalhassa. Ez pediglen az, hogy az a stílus, az a módszer, ahogy Kövér László képviselő úr előbbi magas tisztségét figyelmen kívül hagyva ezt a témát a Ház elé tárta, összeegyeztethetetlen avval a felelősségtudattal, avval a magas beosztással… (Szórványos taps a jobb oldalon) …, amit a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként betölt.
(10.40)
Mert mint a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, meglett volna a módszere és módja, hogy a bizottság elnöke súlyával, tehetségével, annak járatos útjával ezt a kérdést a megfelelő bizottsági szinten, a megfelelő módon akár a miniszterelnökig is eljuttathassa. A tárca jellegéből adódik, hogy tulajdonképpen magas méltóságát mélyen holmi ellenzéki propaganda alá helyezte, és így a kettő összeegyeztethetetlen. (Nagy zaj.) Szent meggyőződésem, és a tisztelt Ház figyelmét felhívom arra (Az elnök csenget.) hogy ügyrendi javaslatomnak adjon helyet, amelyben az ad hoc bizottság megvizsgálja, alkalmas-e Kövér László úr a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztjának ellátására. (Nagy derültség és zaj.) Erről van szó és nem kevesebbről! (Hosszantartó zaj. Az elnök csenget.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir