CSÉPE BÉLA, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottság elnöke:

Full text search

CSÉPE BÉLA, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottság elnöke:
CSÉPE BÉLA, a társadalmi szervezetek költségvetési támogatását koordináló bizottság elnöke: Igen, Elnök Úr. Nagyon röviden, inkább technikai dolgokról szeretnék szólni – a következőkről:
Az a jelentés, amit a költségvetési bizottság a tisztelt Ház részére készített, hátul tartalmaz egy tájékoztatót. Én arra hívom fel a figyelmet, hogy igazán ezáltal lehet figyelemmel kísérni a szavazás menetét. Tudniillik, amint előterjesztésemben is elmondtam, itt feltétel az, hogy a pénzügyi egyensúly ne borulhasson fel. Ebben a tájékoztatóban szerepelnek azok a csoportok, amelyeknek a megszavazása így, csoportban semmiképpen nem borítja fel a pénzügyi egyensúlyt.
(18.10)
Akkor, amikor fölmerül az a kérdés, hogy a szavazásnak a technikája hogy történjen, akkor tulajdonképpen erre négy módszer van.
Az egyik az, hogy az itt szereplő csoportokat összességében, a másik az, hogy teljesen tételesen, a harmadik az, hogy ha több szerv részére juttatás esetén külön-külön, illetőleg ennek a másik fonákja, hogy ha több szervtől történő elvonás esetén kell külön-külön szavazni.
Én mint előterjesztő a II. számú forgatókönyvben szereplő módszert támogatom. Ha az Országgyűlés több szerv részére juttatás esetén külön kíván szavazni – ez szerepel rajta –, véleményem szerint ezt a módszert érdemes érvényesíteni. Tudniillik úgy vélem, hogy a képviselői módosítási indítványok általában arra vonatkoznak, hogy valamelyik szerv részére kívánnak juttatni plusz támogatást.
Amennyiben több szerv részére kíván juttatni, és ennek a forrását jelöli meg, akkor mindenképpen szükséges az, hogy külön-külön szavazzunk azokról a társadalmi szervezetekről, amelyeknek ő támogatást kíván juttatni, amelynek egy fedezete van.
A minden tételen történő szavazás tulajdonképpen elvileg teljesen elfogadható, csak ez megnövelné az időt, de amennyiben a tisztelt Ház úgy dönt, nekem mint bizottsági elnöknek, illetve előterjesztőnek ez ellen sincs kifogásom. Tehát én a magam részéről a II. számú forgatókönyvet támogatom. Köszönöm szépen.
Határozathozatal ügyrendi kérdésben

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir