ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Igen. Tehát a javaslatot a költségvetési bizottság nem támogatja és az előterjesztő sem. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 "igen" szavazattal, 48 ellenszavazattal 39 tartózkodás mellett elfogadta.
A 27., 3., 63., 137. és 147. pontokban a költségvetési bizottság az Aerocaritas javára további 38 millió forint támogatást javasol a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Cserkészszövetség, a MTESZ és a TIT szervezetek terhére.
Az előterjesztő nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 23 "igen" szavazattal, 143 ellenszavazattal 40 tartózkodás mellett elvetette.
A 4. és 64. pontokban a költségvetési bizottság a Máltai Szeretetszolgálat javára további 1 millió forint támogatást javasol a Magyar Cserkészszövetség terhére.
Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Megtörténik.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 46 "igen" szavazattal, 125 ellenszavazattal 36 tartózkodás mellett elvetette.
(18.20)
Az 5., 65. és 134. pontokban a költségvetési bizottság a Máltai Szeretetszolgálat javára további 2 millió forint támogatást javasol a MISZOT és az MTESZ szervezetek terhére.
Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 126 "igen" szavazattal, 32 ellenszavazattal 44 tartózkodás mellett elfogadta.
A 6. és a 109. pontban Frajna Imre a Magyar Hemofilia Egyesület javára további félmillió forint támogatást javasol a Politikai Foglyok Szövetsége terhére.
A költségvetési bizottság nem támogatja, az előterjesztő bizottság sem. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 48 "igen" szavazattal, 130 ellenszavazattal 31 tartózkodás mellett elvetette.
A 22., 7. és 135. pontokban a szociális bizottság a Hungarian Life Saving Association javára további 1,3 millió forint támogatást javasol a Magyar Börtönpasztorációs Társaság és a MTESZ szervezetek terhére.
A költségvetési bizottság nem támogatja, és az előterjesztő bizottság sem. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 22 "igen" szavazattal, 136 ellenszavazattal 49 tartózkodás mellett elvetette.
A 45., a 8. és a 15. pontban a szociális bizottság a Magyar Orvosi Kamara javára 1,4 millió forint támogatást javasol a Magyar Orvostudományi Társaságok Egyesülete és a Nemzetközi Betegsegélyező Társaság terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 21 "igen" szavazattal, 149 ellenszavazattal 41 tartózkodás mellett elvetette.
A 49. és a 9. pontban a szociális bizottság az Értelmi Fogyatékosokat Foglalkoztatók Intézete Országos Szövetsége javára 200 ezer forint támogatást indítványoz a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 154 "igen" szavazattal, 25 ellenszavazattal 32 tartózkodás mellett elfogadta.
Az 50. és a 10. pontban a szociális bizottság az Evangélikus Gerontológiai Egyesület javára 150 ezer forint támogatást javasol a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 122 "igen" szavazattal, 33 ellenszavazattal 50 tartózkodás mellett elfogadta.
Az 53. és a 11. pontban a szociális bizottság a Videoton Önsegélyző Egyesület javára 650 ezer forint támogatást javasol a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 22 "igen" szavazattal, 137 ellenszavazattal 54 tartózkodás mellett elvetette.
Az 54. és a 12. pontban a szociális bizottság az Életfa Segítő Szolgálat javára 200 ezer forint támogatást javasol a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 31 "igen" szavazattal, 131 ellenszavazattal 50 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 55., a 13. és a 113. pontban a szociális bizottság a Kisnyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete javára 650 ezer forint támogatást javasol a Magyar Orvostudományi Társaságok és Egyesületek Szövetsége, valamint a TIB szervezetek terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 52 "igen" szavazattal, 119 ellenszavazattal 41 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 58. és a 14. pontban a szociális bizottság a Volt Állami Gondozottak Budapesti Önsegítő Egyesülete javára félmillió forint támogatást javasol a Nemzetközi Betegsegélyezési Társaság terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 152 "igen" szavazattal, 29 ellenszavazattal 35 tartózkodás mellett elfogadta.
A 43. és a 16. pontban Fodor Gábor a Saját Úton Alapítvány javára 1 millió forint támogatást javasolt a Nemzetközi Betegsegélyezési Társaság terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 18 "igen" szavazattal, 143 ellenszavazattal 53 tartózkodás mellett elvetette.
A 17., 75. és 128. pontokban a költségvetési bizottság a Volt Állami Gondozottak Országos Önsegítő Egyesülete javára 4,4 millió forint támogatást javasolt a Magyar Úttörők Szövetsége és a TESZ szervezetek terhére.
Az előterjesztő bizottság nem támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 162 "igen" szavazattal, 18 ellenszavazattal 33 tartózkodás mellett elfogadta.
A 18. és a 89. pontban Frajna Imre az Asztmás Gyermekek Korszerű Kezeléséért Alapítvány javára 500 ezer forint támogatást javasolt az Ifjúsági Demokrata Fórum terhére.
Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 "igen" szavazattal, 112 ellenszavazattal 36 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.30)
A 33. és 89. pontban Frajna Imre a Magyar Gyógytornászok Társasága javára 500 ezer forint támogatást javasol az Ifjúsági Demokrata Fórum terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – Hasznos Miklós: Elnök úr, nem halljuk a számokat!) Igen, igyekszem hangosabban mondani.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 90 "igen" szavazattal, 94 ellenszavazattal 27 tartózkodás mellett elvetette.
A 155. és 19. pontban Gali Ákos az International Police Association Magyar Szekciója javára 1,4 millió forint támogatást javasol a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 136 "igen" szavazattal, 22 ellenszavazattal 55 tartózkodás mellett elfogadta.
A 20. és 37. pontban Frajna Imre a Drog Free Gyógyult Szenvedélybetegek Alapítványa javára 1 milió forint támogatást javasol a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 28 "igen" szavazattal, 133 ellenszavazattal 48 tartózkodás mellett elvetette.
A 21. és 37. pontban Frajna Imre a Magyar Szív Egyesület javára 1 millió forint támogatást javasol a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 45 "igen" szavazattal, 106 ellenszavazattal 54 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 23. és 37. pontban Frajna Imre az Autisták Érdekvédelmi Egyesülete javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 54 "igen" szavazattal, 117 ellenszavazattal 34 tartózkodás mellett elvetette.
A 146. és 37. pontban Frajna Imre a Feminista Hálózat javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 20 "igen" szavazattal, 152 ellenszavazattal 33 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 24. és 153. pontban Frajna Imre a Magyar Szociálpszichiátriai Társaság javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Parasztszövetség terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 "igen" szavazattal, 49 ellenszavazattal 40 tartózkodás mellett elfogadta.
A 30. és 153. pontban Frajna Imre a Magyar ILCO Szövetség javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Parasztszövetség terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 "igen" szavazattal, 63 ellenszavazattal 37 tartózkodás mellett… (Közbekiabálások és a gép jelzése szerint elnöki szavazásra van szükség a döntéshez.) Igen, rendben van, 1-gyel több "igen" van. Elfogadta az Országgyűlés a módosító javaslatot.
A 39. és 153. pontban Frajna Imre az Anima Mentálhigienés Társaság javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Parasztszövetség terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem… (A gép nem törölte le az előző szavazás eredményét.) Bocsánat, kérem törölni. (Rövid tanácskozás, hogy kell-e az elnöknek szavaznia az előző kérdés kapcsán.) Gondolom: nem vitatja senki sem, hogy az eredmény rendben van? (Nem vitatja senki.) Törölni lehet a táblát. (Újabb rövid tanácskozás.)
Tisztelt Országgyűlés! Ez egy sajátos eset, ennek a tisztázása az ügyrendi bizottság előtt van, addig ez így rendben van, ugye? De azért megkérdezem az ügyrendi bizottság elnökét, hogy… (Zaj, élénkség, beszélgetés a teremben.) Van valakinek kifogása? (Nincsen.) Nincs. Kérem szépen, törölni lehet a táblát. (Nem történik meg.) Kérem, töröljék le a táblát. (A tábla változatlanul az előző szavazás eredményét mutatja. – Soós Károly Attila jelentkezik.) Nem jelent meg a neve a táblán. Nyomja meg a gombot! Soós Károly Attila kér szót? (Igen.) Igen, megadom a szót.
Felszólaló: Soós Károly Attila (SZDSZ)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir