ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Kérem szépen, igaz, közben megállt a gép, valóban. Akkor tehát a 39. és 153. pontban Frajna Imre – ezt a szöveget elmondtam, csak közben a gép megállt valóban – az Anima Mentálhigiénés Társaság javára félmillió forint támogatást javasol a Magyar Parasztszövetség terhére. Sem a költségvetési, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 "igen" szavazattal, 50 ellenszavazattal 31 tartózkodás mellett elfogadta.
A 47., 26. és 36. pontban a költségvetési bizottság a Magyar Nyugdíjasok Országos Kamarája javára… (Szabó Iván: Megint átléptünk egyet.) Igen. A 32., 25. és 84. pontban a szociális bizottság a Magyar Rák Liga javára további 2 millió forint támogatást javasol az Aerocaritas és a Keresztény Ifjúsági Egyesületek Nemzeti Szövetsége terhére. Sem a költségvetési bizottság, sem az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 129 "igen" szavazattal, 42 ellenszavazattal 29 tartózkodás mellett elfogadta.
A 47., 26. és 36. pontokban a költségvetési bizottság a Magyar Nyugdíjasok Országos Kamarája javára 2 millió forint támogatást javasol az Aerocaritas és a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 29 "igen" szavazattal, 114 ellenszavazattal… (Az Országgyűlés határozatképtelen: 29 "igen", 114 "nem", 37 tartózkodás.) Nem határozatképes jelenleg az Országgyűlés. Kérem a képviselőket, hogy ne menjenek el, végig kell csinálni a határozathozatalt. (Zaj és mozgás. – Rövid szünet.)
Kérem képviselőtársaimat, ne akadályozzák a határozathozatalt, vagy foglaljanak helyet, vagy kérem, akkor döntsék el, hogy eltávoznak-e.
Megismételjük tehát a szavazást. a 47., 26. és 36. pontokban a költségvetési bizottság a Magyar Nyugdíjasok Országos Kamarája javára 2 millió forint támogatást javasol az Aerocaritas és a Magyar Hadigondozottak Országos Nemzeti Szövetsége terhére. Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 33 "igen" szavazattal, 114 ellenszavazattal 45 tartózkodás mellett elvetette.
A 28. és 72. pontban a költségvetési bizottság a Szent Lázár Lovagrend javára 1 millió forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére. Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – Az Országgyűlés határozatképtelen: 120 "igen", 36 "nem", 32 tartózkodás.) Határozatképtelen az Országgyűlés.
Tisztelt Országgyűlés! Addig elmondom, hogy az előző esetben, ebben a bizonyos sajátos helyzetben, ami a szavazást illeti, különböző tanácsokat kaptam. A múltkor úgy oldotta meg az elnök, hogy nem vett részt a szavazásban, mégis érvényes volt a szavazás. Most azt javasolták először, hogy tartózkodjam, ez egy rossz javaslat volt (Közbeszólás: Ki tette?) tudniillik a "nem" szavazatok számát növelte. Ilyenkor a megoldás az, hogy az elnök vagy nem vesz részt a szavazásban, és el van döntve, vagy pedig "igen"-nel szavaz. De ez a kérdés egyébként az ügyrendi bizottságnál van, hogy tisztázzuk ezt a programot illetően. (Zaj.) Most akkor ki fog derülni, határozatképes-e az Országgyűlés, s tudjuk-e a munkát folytatni vagy sem.
Megismétlem tehát, a 28. és 72. pontban a költségvetési bizottság a Szent Lázár Lovagrend javára 1 millió forint támogatást javasol a Magyar Úttörők Szövetsége terhére. Az előterjesztő bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak. (Az Országgyűlés határozatképtelen: 114 "igen", 40 "nem", 30 tartózkodás.)
(18.50)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir