CSAPODY MIKLÓS, DR. (MDF)

Full text search

CSAPODY MIKLÓS, DR. (MDF)
CSAPODY MIKLÓS, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mint a 15-ös választókörzet, tehát a Hamzsabégi útiak és a XI. kerület déli részének képviselője, a múltkor már a sajnálatos módon este 8 órára időzült vitában elmondtam a legfőbb érveimet, ezeket időkímélés céljából nem kívánom megismételni. Azonban azt hangsúlyosan ki kell még egyszer emelnem, hogy az akkor elmondottak között és a Kormány álláspontja között nincs ellentét sem az expo szükségének, sem az 1100 éves államalapítási évforduló szükségességének méltó biztosítása, a közlekedési forgalmi kérdések megnyugtató rendezése érdekében való hídépítés tekintetében, és nincs ellentét abban a kérdésben sem, hogy kell híd, mégpedig több híd. Ellentét pusztán a sorrendiség kérdésében és a hidak méreteiben, arányainak a kérdésében volt.
Én a múltkor elmondtam, és ezt Ráday Mihály képviselőtársam pontosan meg is értette, hogy az előttünk fekvő kérdés Dél-Budapest közlekedési problémáinak az egyike, amely közlekedési probléma műszaki megoldást keres.
Ennek a műszaki megoldásnak a lehetőségére elkészült az előttünk fekvő koncepció, amely alapvetően nem változott meg a régi, 1987-es–88-as állami tervbizottsági döntéshez képest, és amely pusztán egy módosítást tartalmaz. Ez pedig a következő: a műszaki megoldás az eredeti, mínusz a lágymányosi híd.
Véleményem az, és ezt még egyszer hangsúlyozom, hogy a Parlament nem műszaki döntési fórum, kompetenciája műszaki megoldásokra nem terjed ki, kizárólag arra, hogy költségvetési forrást nyisson meg ennek az alapvetően közlekedési kérdésnek a megnyugtató rendezése érdekében.
Tehát még egyszer elmondom, és erre kérem képviselőtársaimat, hogy ezt vegyék majd a döntés során figyelembe, hogy két híd kell, és először a Galvani híd. S azért először a Galvani híd, hogyha az előterjesztés szerint a lágymányosi híd kell, de mellette majd a távoli jövőben szükséges a Galvani úti híd is, akkor a Galvani útra, illetőleg a Galvani útnak az útvonalára érkezne le az úgynevezett lágymányosi híd útvonala és forgalomelterelő része is. Következésképpen, ha kell a híd, akkor kezdjük az útvonallal, nevezetesen a Galvani úti híd szükséges útvonalával.
Még egyszer mondom, és ez a XI. kerületi önkormányzat álláspontja is: két híd kell, és először a Galvani.
Ezeknek az elmondottaknak a szellemében szeretném elnök urat kérve támogatni Szeleczky Zoltán képviselőtársam javaslatát, arra való tekintettel, hogy beérkezett Schiffer János és Török Ferenc már megindokolt módosító javaslata, hogy ezeket a környezetvédelmi bizottság alaposan megtárgyalhassa szerdán, éppen ezért arra kérem elnök urat, hogy ezt a kérdést, amíg megnyugtató és minden álláspontot nem ismerő képünk nincsen kereken, addig ennek a kérdésnek a tárgyalását függessze fel. Köszönöm a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir