SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Full text search

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Török Ferenc képviselőtársam iménti felszólalásával kapcsolatosan egyetlen egy ténybeli probléma van, vagy ténybeli megjegyzésem van, nevezetesen, hogy a válaszlevelemet képviselőtársam pontatlanul idézte. Én ugyan nem tudtam, hogy ő ebben a kérdésben most fel fog szólalni, és nincs most itt a kezemben a levél másolata, de határozott tudomásom és emlékezetem szerint én abban a levélben nem azt írtam, hogy nem fogja az alkotmányügyi bizottság a javaslatát megtárgyalni. Ilyet nem is írhattam… (Hodosán Róza: Nem is azt mondta!), és kollega úrnak ez a felszólalása ilyen formában a tényekkel szöges ellentétben van. Ez az egyik megjegyzésem.
Én arra a megkeresésre, amire a képviselőtársam hivatkozik, valóban hivatkoztam az alkotmányügyi bizottság nagy munkaterheire, arra a tényre, hogy több interpelláció is van, melyet bizottságunknak meg kell tárgyalnia, ezekre – és köztük Török Ferenc képviselőtársam interpellációjának a megtárgyalására is – azonban sor fog kerülni.
Engedtessék meg még annak a hangsúlyozása is, hogy abban a nagy mennyiségű és rendkívüli intenzitást és részvételt követelő munkában, ami az Országgyűlés alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottságára hárul, kénytelenek vagyunk prioritást felállítani.
Képviselőtársam felszólalásából kiderült, hogy a probléma lényege, a kérdés, amit az interpelláció előmozdítani és megoldani kíván, az lényegében megoldódott. Kétségtelen, további kérdés az, hogy ez miért és hogy következett be. Kétségtelen, hogy ezt meg kell vizsgálni. De az, ami a képviselőtársamat fellépésre indíttatta, az megtörtént, mert az Országgyűlés által módosított határidőben a Kormány ezt a törvényt – amelynek a benyújtását képviselőtársam annak idején számon kérte a kormányzattól – végül is benyújtotta.
Ebben a helyzetben a megfelelő prioritás nyilvánvalóan nem az, hogy képviselőtársam interpellációját ennél nehezebb és más ügyek megtárgyalása elé soroljuk, hanem az, hogy folyamatosan, megfelelő fontossági sorrendben végezve a munkánkat, rendezzük ezt a kérdést is.
Ezt mindenképpen szükségesnek tartottam itt előadni, és ismételten hangsúlyozom, hogy Török Ferenc képviselőtársam interpellációja is megtárgyalásra fog a bizottság előtt kerülni. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir