KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF)

Full text search

KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF)
KIS GYULA JÓZSEF, DR. (MDF) Köszönöm, Elnök Úr. Bizottságunk sem állított előadót, de ezzel együtt nem a bizottság, hanem a saját nevemben szeretnék reagálni az elhangzottakra.
Egyrészt az Országgyűlés elfogadott egy olyan törvényt, amely úgy határozott, hogy a végkielégítés időtartamára nem jár munkanélküli segély, de annak lejártától a munkanélküli segély indul – és amenynyivel később indul, annyival tovább jár a munkanélkülinek. Ezt az Országgyűlés, mint említettem, elfogadta, tehát most egy módosító indítvány módosítása kapcsán újra visszahozni ezt a kérdést az MSZMP részéről… (Közbeszólások: MSZP! – Helyes!) … az MSZP részéről – bocsánat, tényleg szándék nélkül volt: csak a rutin. (Derültség.) Szóval, ez olyan szándék, mintha azt mondanánk, hogy az egész rendszerváltást akkor tárgyaljuk újra… (Filló Pál: Na ne csináld!) De, hát erről van szó: elfogadtunk egy törvényt, és egy módosító javaslat ürügyén most annak a törlését javasolta az előterjesztő, olyan jelszavakkal, amelyek megtévesztésre alkalmasak. Mert nem arról van szó, hogy bárki megrövidül! Sőt, meghosszabbodik a munkanélküli járadék ideje.
Éppen ezért mi, a bizottságban, ezt a javaslatot egyharmaddal sem támogattuk. Azért sem, mert azonkívül, hogy nem jár rosszabbul ily módon a munkavállaló, úgy érezzük, hogy az egész gazdaság számára kívánatos, hogyha arra ösztönözzük, hogy minél előbb elhelyezkedjék, tehát a végkielégítést ne beossza, hanem újra munkába álljon, és akkor tőkeként tudja kamatoztani. Tehát ösztönözzük az újraelhelyezkedést.
Számomra ez teljesen világos, egyértelmű, és a Parlament számára is az volt, amikor ezt a törvényt elfogadta. Ezen az alapon bármilyen törvényt újra idehozhatunk tárgyalni egy módosító indítvány kapcsán. Akkor valóban alkalmatlan lesz az Országgyűlés, hogy megfeleljen a mindannyiunk által elvárt feladatának.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir