KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
KIS ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Tisztelt Országgyűlés! Némiképp kiegészítésre szorulnak a Kis Gyula és a Filló Pál úr által elmondottak annyiban, hogy ez a módosító indítvány nem most kerül így egy másik módosítás kapcsán a Ház elé, hanem az eredeti törvény első módosításánál Pelcsinszki Boleszláv és én ugyanezt a módosító javaslatot benyújtottuk. Ez akkor nem kapta meg a parlamenti többséget, tehát itt annyiban egészíteném, s igazítanám ki, hogy nem egy parlamenti tévedésről van szó, hanem egy kisebbségi véleménynek a leszavazásáról volt annak idején szó. Nyilvánvalóan nem lehet elvitatni egy kisebbségtől azt a jogot, hogy a korábban jónak tartott, és a mai napig is – meggyőződése szerint – elfogadható javaslatot ismételten benyújtson egy olyan törvény módosításánál, amelyet egy éven belül már harmadszor vagyunk kénytelenek itt tárgyalni.
Még egy adalékot mondanék el. Nagyon jó volt az a példa, amit a borsodi és budapesti munkanélküleik kapcsán fölhozott a Filló úr. Ezt még annyival egészíteném ki, hogy nyilván abban is különbség van, hogy ki milyen foglalkozási ágban, és milyen jövedelmi viszonyok között kerül ki a munkahelyéről. Ugyanis egy nagyobb kvalifikáltsággal rendelkező, magasabb jövedelmet élvező embernek nagyobb az esélye arra, hogy minél gyorsabban és egy jobb munkahelyen el tudjon helyezkedni, mint azok a perifériára szoruló, alacsonyan képzett emberek, akik a munkanélküli járadékukat amiatt nem fogják megkapni, illetve meg fogják idővel kapni – ahogy Kis Gyula is említette – de késedelemmel, és egy olyan alacsony végkielégítés mellett, amelyet kénytelenek fölélni. Sanszuk sem lesz tehát arra, hogy akár egy egzisztenciális újjáépítést kezdjenek el saját magukkal vagy családjukkal szemben.
Ezeket a szempontokat tehát én mindenféleképpen ajánlom figyelembe venni, s nem gondolom, hogy ez anyagiakban olyan túlzott terhet jelentene, épp amiatt, hogy a munkanélküli járadék időtartamában a két kategória között gyakorlatilag különbség nincs.
Köszönöm szépen, ennyivel akartam kiegészíteni. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir