TARNÓCZKY ATTILA (MDF)

Full text search

TARNÓCZKY ATTILA (MDF)
TARNÓCZKY ATTILA (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! A törvényjavaslattal kapcsolatban elsősorban köszönetet kell mondanunk az Állami Számvevőszéknek, hiszen nem kis munkát végeztek, és – ami fontosabb – nem eredménytelenül: 192 esetben tapasztaltak eltérést a benyújtott pályázat adatai és a valóság között. Ebből következik, hogy 49 esetben kell az érintett önkormányzatoknak pótlólagos támogatást folyósítanunk, tudomásul véve azt, hogy az esetek túlnyomó részében adatközlési hiányosság történt – tehát nem a minisztérium tévedett. Úgy gondoljuk azonban, hogy nem lehet önkormányzatokat, pontosabban településeket sújtani azért, mert tisztviselőik gyakorlatlanok a szakmájukban, az igények kitöltésében.
Mindenféle pályázatnak alapvető sajátossága kell hogy legyen – ez a korrektséghez tartozik –, hogy a pályázat feltételeinek megfelelők megkapják a támogatást, ugyanakkor a meg nem felelők jogtalanul ne kapjanak támogatást. Ugyanannak az éremnek tehát két oldaláról van szó.
Éppen ezért frakcióm – a Magyar Demokrata Fórum frakciója – támogatja az elvonásokat is. Nem lehet ugyanis elfogadni azt, hogy egy pályázati rendszert fellazítsunk, olyan veszélyes precedenst teremtsünk, amely alapján a későbbiekben bármelyik önkormányzat annak ellenére várhatja a támogatást, hogy a kiírt feltételeknek nem felel meg.
Végezetül azzal zárnám rövid felszólalásomat: úgy gondoljuk, az Állami Számvevőszék szerepét a továbbiakban is biztosítani kellene, hiszen hasonló tévedések fennállnak, és ha egy mód van rá, ezeket a tévedéseket ki kell küszöbölni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir