PÁSZTOR GYULA, DR. (FKgP)

Full text search

PÁSZTOR GYULA, DR. (FKgP)
PÁSZTOR GYULA, DR. (FKgP) Tisztelt Ház! Azt hiszem, hogy valamennyi képviselőtársam előtt ismert, és emlékeznek is rá a képviselőtársaim, hogy a szövetkezetek vagyontárgyainak értékesítésére vonatkozó moratórium még 1992. január 20-án megszünt akkor, amikor az átalakulási törvény hatályba lépett. Tovább él azonban a '91. évi XIII. törvénynek azon rendelkezése, hogy a szövetkezetek a vagyontárgyaikat eladhatják ugyan, de a vagyonátadó bizottságoknak az engedélyével. Azonban ezeknek a vagyonátadó bizottságoknak az ellenőrzési jogosítványa lejár március 31. napjával, ugyanakkor a vagyonnevesítés pedig 1992. április 30-áig kell, hogy befejeződjön, tehát van egy 30 napos idő, amikor a szövetkezetek a vagyontárgyaikat ellenőrzés nélkül el tudják idegeníteni.
Éppen ezért terjesztettem elő ezt a törvényjavaslatot, hogy ez alatt a 30 nap alatt se legyen lehetősége, mert megítélésem, és a 34 képviselőtársam álláspontja is ugyanez, nem engedhető meg, hogy addig amíg a vagyonnevesítés meg nem történik, addig a szövetkezetek a vagyontárgyaikat ellenőrzés nélkül tudják eladni.
Éppen ezért kérem a Házat, hogy szíveskedjék a törvényjavaslatomat támogatni és azt napirendre tűzni, hogy addig az ideig, tehát 1992. április 30-áig továbbra is meglegyen a vagyonátadó bizottságoknak a működési lehetősége, tehát ellenőrizni tudják a szövetkezeteket. Azt követően ez megszűnik. Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir