PALOTÁS JÁNOS (MDF)

Full text search

PALOTÁS JÁNOS (MDF)
PALOTÁS JÁNOS (MDF) Köszönöm szépen, Elnök Úr. Szeretném, ha a tisztelt Ház tudná, hogy eredendően egy olyan törvénymódosító javaslatról van szó név szerinti szavazásban, amely arról szól, hogy a nyugdíjakat, illetve a nyugdíjak emelését felülről korlátoznák. (Zaj. – Kis Gyula: Tiltakozom!)
Ezen túlmenően szeretném elmondani, hogy demokratikus Parlamentben az érvényben levő parlamenti szabályokról lehet módosító indítványt tenni, de meggyőződésem szerint a képviselőknek azt jelezni, hogyha élnek ezzel a joggal, akkor visszaélnek valamilyen jogukkal (közbeszólás: Elmondtad háromszor!) én úgy gondolom, hogy ez nem etikus, úgyhogy kérem az elnök urat, hogy a továbbiakban intézkedjen arról, hogy módosítsuk a név szerinti szavazásról szóló Házszabályunkat, mégpedig oly módon, hogy töröljük el.
Ha ezt nem tesszük, akkor ne éljen elnöki jogával ilyen típusú véleményalkotásról. (Taps a bal oldalon.)
A harmadik és utolsó véleményem az, hogy az adott indítványomban azért kértem név szerinti szavazást, mert meggyőződésem szerint alkotmányellenes, és egy alkotmányellenes jogszabályt egy demokratikus parlamentben nem szokás megalkotni. Mint ahogy a mai nap alkotmánybírósági döntése gondolom, sokunk előtt ismert… (Taps a bal oldalon.) … ebben a Házban mégsem ismeretlen ilyen jogszabályt alkotni. (Többek a bal oldalról: Így van!)
Én szeretném, ha ezt megakadályoznánk, és ehhez képviselőtársaim arcukat is hozzáadnák. Köszönöm szépen. (Nagy taps a bal oldalon. – Kónya Imre MDF-frakcióvezető Palotás Jánoshoz megy és élénken gesztikulálva beszél hozzá. – Közbekiáltások a bal oldalról: Ne bántsd! – Nagy zaj.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir