ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság korábban hozott általános érvényű állásfoglalása alapján indítványozom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy az önálló indítványt tűzze napirendjére.
Határozathozatal következik. Most kérem szavazatukat. (Szavazás.) Köszönöm. Az Országgyűlés – 3 államtitkári szavazattal – 212 szavazattal 14 ellenében, 17 tartózkodás mellett az önálló indítvány napirendre tűzése mellett szavazott.
Az előterjesztő kérte az önálló indítvány sürgős tárgyalásbavételét. Most erről kell határoznunk. Most kérem a sürgősség kérdésében állásfoglalásukat. (Szavazás.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 93 "nem", 83 "igen" szavazatot adott le és 61-en tartózkodtak. Így a sürgősségre tett javaslatot nem fogadta el az Országgyűlés.
Bejelentem, hogy Kormányunk az 1990. évi állami költségvetés végrehajtásával összefüggésben tett, állami számvevőszéki javaslatokra vonatkozó intézkedésekről jelentést nyújtot be a 5320-as számon. Bejelentem továbbá, hogy a Gazdasági Versenyhivatal benyújtotta beszámolóját az 1992. évi tevékenységéről és a versenytörvény alkalmazása során szerzett tapasztalatokról az 5370-es számon. Képviselőtársaim mindezeket a hétvégi futárpostában kézhez kapták.
Kormányunk ugyancsak benyújtotta a Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és a Magyar Köztársaságra utaló elnevezésnek a használatáról szóló törvényjavaslatát az 5363-as számon. Ezt a hét végén kapják kézhez képviselőtársaim.
A sürgősségi kérelemről, ami ehhez kapcsolódik, az Országgyűlés a jövő heti ülésén fog dönteni.
Az előterjesztések bizottsági tárgyalási rendjéről a bizottsági elnökök holnap reggeli ülését követően tájékoztatom az Országgyűlést.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a házbizottság állást foglalt arról, és ajánlást fogadott el, hogy a jövőben időkimélés érdekében csak az interpellációkat és kérdéseket benyújtó képviselők nevét ismertetik a jegyzők.
Az interpellációk és a kérdések tárgyát a kiküldött, illetve a folyosón kifüggesztett napirendi javaslatból ismerhetik meg képviselőtársaim.
Ezek után felkérem jegyzőtársunkat, Juhász Pétert, hogy szíveskedjék ismertetni az interpellációkat és kérdéseket benyújtó képviselők névsorát.
Az interpellációk és kérdések benyújtóinak ismertetése: Juhász Péter jegyző

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir