BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF)

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF)
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF) Elnézést, Elnök Úr – csak egészen röviden. Varga képviselő uramat szeretném megnyugtatni arról, hogy az a 8%, amit ő kért, pontosan megvan, sőt, több is – ha utánaszámol, akkor kiderül, hogy több.
Hogy merre akarnak a biciklisek menni, az egy költői kérdés: az egyik erre akar menni, a másik arra. Egy településeket összekötő úthálózat nyilván mindenképpen támogatja a biciklisek szándékát, akik szeretnének bemenni néha lakott területre is.
Hogy miért fogadta el a Kormány az én indítványomat? Nem értettem teljesen az okfejtést, de szeretném megvilágítani: azért, mert én nem beadtam a módosító indítványt, hanem előtte egyeztettem. Egyeztettem mindkét érdekelt minisztériummal, és utána nyújtottam be a módosító indítványt. Mint minden dolog vitákban alakul ki, ez is vitákban alakult ki, és végül is mindegyik fél úgy gondolta, hogy az ő érdekei érvényesültek. Azt azonban tudomásul kell venni, hogy ez a költségvetés, a jelenlegi Magyarország ennél több pénzt direkt kerékpárutak építésére nem tud elviselni.
Azt hiszem, az a lehetőség, hogy az önkormányzatok pályáztathatnak mindkét alapból utak építésére, és egyéb esetben 35% – a dűlőutak esetében, tekintettel arra, hogy gazdasági tevékenységet, direkt gazdasági tevékenységet támogat, ez indokolt – hozzájárulás szükséges az önkormányzat részéről, a kerékpárutak esetében átlagban körülbelül 50%. Ez azt jelenti, hogy másfél milliárd forint áll rendelkezésre. Felhívnám azért a figyelmet: ehhez az szükséges, hogy az önkormányzatok is megtegyék azokat a lépéseket, amik rájuk várnak. Az önkormányzat helyett a kormányzat nem tudja megépíteni a kerékpárutakat, nem tudja benyújtani a pályázatokat – tehát ezt az önkormányzatoknak kell megtenniük. Meg kell keresni azokat a forrásokat, vállalkozókat, akik érdekeltek abban, hogy kerékpárút épüljön – mert a kerékpárút mellett lenne a vállalkozásuk –, a mezőgazdasági vállalkozókat, akik pedig a dülőutak mentén szeretnének vállalkozást felépíteni.
Mondom, az önkormányzatok aktivitására is szükség van ahhoz, hogy ez a dolog működjön.
Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir