KELEMEN JÓZSEF (MDF)

Full text search

KELEMEN JÓZSEF (MDF)
KELEMEN JÓZSEF (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A 7. fejezethez, a vadgazdálkodási alaphoz szeretnék hozzászólni.
Amennyire fontosnak és hasznosnak kell tartanunk a földművelési, mező- és erdőgazdálkodási, állattenyésztési alapokat, annyira mást kell mondanunk a külön vadgazdálkodási alapról. Ez utóbbi csak a vadászok egyébként is előnyös, kiváltságos helyzetét lenne hivatott megerősíteni. De még fontosabb célja a néhány 10 millió forinton felül: a vadászok számára megerősíteni azt az előző rendszerben kialakított gyakorlatot, hogy a vadgazdálkodás kívül áll a termőföldön való gazdálkodáson, fölül áll a mező- és erdőgazdálkodás érdekein, a termőföldek gazdáinak nem lehet beleszólásuk a területükön folyó vadgazdálkodásba.
Azt állítom, hogy önálló vadgazdálkodási alapra nincs szükség. Annak elemeit át lehet emelni a mezőgazdasági és erdészeti alapokba. Azok egyébként is tartalmaznak olyan célokat – génmegőrzés, élőhely-gazdálkodás és -fejlesztés, kutatás stb. –, amik a vadgazdálkodási alap egyéb nemes céljai között szerepelnek.
(24.00)
A különbség csupán annyi, hogy az erre szánt pénzeszközök felhasználásába nemcsak a vadászoknak, hanem a földek gazdáinak is lesz kellő súlyú, az összehangolt fejlesztést garantáló beleszólásuk. Természetesen előfordulhat szegény hazánk szorult helyzetében, hogy a nincs arányos elosztása során minden egyéb fontos területhez hasonlóan a vadászati kutatásra, propagandára, külföldi kapcsolatok tartására is kevesebb jut a közösből a kívánatosnál.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir