FÜZESSY TIBOR, DR. tárca nélküli miniszter:

Full text search

FÜZESSY TIBOR, DR. tárca nélküli miniszter:
FÜZESSY TIBOR, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Szárszón elhangzottak közül tudtam azt, hogy nagyon sokaknak nagyon sok minden nem tetszett. Őszintén szólva vártam is azt, hogy egy-két napirend előtti felszólalás keretében talán nemtetszésüknek többen szót fognak adni, nyilvánosságot adni. Arra azonban őszintén szólva nem számítottam, hogy pontosan azok a megjegyzések fognak fájni valakinek, amiket én a külföldi titkosszolgálatokkal kapcsolatban megengedtem magamnak. (Derültség, szórványos taps a jobb oldalon. ) Szent-Iványi képviselő úr ugyanis talán tudja, gondolom, tudja, hogy ezek a titkosszolgálatok nem tekinthetők olyanoknak, amelyek mindig, feltétlenül jó érzéssel viseltetnek a magyar titkosszolgálatok, és ami ott a tanácskozás tárgyát képezte, a magyar nép iránt. (Zaj. — Közbeszólás: Bement a csőbe!)
Ezek a titkosszolgálatok nagyon jól tudják, hogy mit csinálnak, épp ezért talán nem is érzékenyek arra az egy-két megkockáztatott kritikára, amit én irányukban megengedtem. Ezek a titkosszolgálatok nagyon jól tudják, és tulajdonképpen talán azt kell mondanom, hogy meggyőződéssel, az ő saját belső meggyőződésükből csinálják, amit csinálnak, ők azt gondolják, hogy jó ügyet szolgálnak és a számukra megszabott állami feladatokat teljesítik. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezt a tevékenységüket mi, a mi országunk és a mi nemzetünk szempontjából is el kell fogadnunk és akceptálnunk kell.
Itt elhangzott egy hozzászólás vagy közbeszólás, nem tudom, hogy rám vonatkozott-e, de talán magamra értelmezhetem, valaki azt mondta, hogy bement a csőbe. Én nem megyek be abba a csőbe, hogy elkezdjem bizonygatni azt, hogy az a néhány — szerény megítélésem szerint — nagyon szőrmentében megfogalmazott vélemény, vagy álláspont, vagy mondat, amit én ott elmondtam, hogy azok a valóságnak megfelelnek. A képviselő úr nagyon jól tudja, hogy ezek a valóságnak megfelelnek, és nagyon jól tudja, hogy ezeket én alá tudom támasztani, de nagyon jól tudja azt is, hogy ebbe a csőbe itt, a Parlament előtt semmiképpen nem fogok belemenni. (Szórványos taps a jobb oldalról.)
Elgondolkodtató, és megígérem, hogy el is gondolkodom azon, hogy mi a helyesebb magatartás; egy külföldről jövő veszélyeztetést, külföldről jövő rágalmakat, nem kétségesen a magyarság ellen irányuló lejáratásokat tűrni jobb, hallgatni jobb, szó nélkül elviselni jobb, vagy néha azért megkockáztatni azt, hogy valamit szóljunk ellenük. (Közbeszólások a bal oldalról: Hol? — Közbeszólások a jobb oldalról: Helyes! — Szórványos taps a jobb oldalon.) Én úgy gondoltam, hogy az utóbbi a jobb, és ezért megkockáztattam a magam néhány megállapítását. Azonban azt kérem, hogy Szentistványi képviselő úr is gondolkodjon… (Moraj a bal oldalról.) Szent-Iványi képviselő úr is gondolkodjék el azon, hogy vajon az a helyes-e, hogy ha itt, a Parlamentben azonnal akad egy fogadatlan prókátora azoknak, akik sértve érezhetik magukat, és akiknek a sérelméről vagy sértve érzettségéről nekem legalábbis egyelőre nincs tudomásom. (Szórványos taps a jobb oldalon.) Azt azonban nyugodtan mondhatom és nyugodtan megkockáztathatom, hogy ebből a képviselői felszólalásból tudomást fognak szerezni. (Szórványos taps a jobb oldalon.)
(15.20)
Engedjék meg, hogy én a magam részéről annak a véleményemnek adjak kifejezést, hogy nagyon szívesen állok azok elé a fórumok elé, amelyek ebben a kérdésben bővebb felvilágosításra várnak tőlem, de ugyanakkor annak a véleményemnek is kifejezést szeretnék adni, hogy ha a külföld előtt valami az ország számára nem jó, akkor az semmiképpen nem jó, hogy itt azonnal akad pártfogója, védelmezője a külföldi sérelmeknek. Köszönöm szépen. (Közbeszólások, taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir