PÁRIS ANDRÁS, DR. (SZDSZ)

Full text search

PÁRIS ANDRÁS, DR. (SZDSZ)
PÁRIS ANDRÁS, DR. (SZDSZ) Köszönöm. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Az ügy lényegét talán kicsit kevésbé érintő megjegyzés: a költségek vonatkozásában azt tudom mondani, hogy akik ezt a kárpótlási törvényt előterjesztették és megszavazták a Házban, azoknak a figyelme ki kellett volna terjedjen arra is, hogy milyen járulékos költségekkel jár ennek a végrehajtása. Az a végrehajtás, amelyért pedig a Kormány felel. És úgy tűnik, ez a Kormány a végrehajtást ebben a részében mintegy alibi módon, egy áltájékoztatást produkálva próbálja megvalósítani, de azt hiszem, miniszter úr, ön a lényeget megfogalmazta.
(15.40)
A lényeg pedig az, hogy teljesen mindegy, hogy mennyi pénz, de hogy ez a pénz hova kerül… Ez a pénz, ha az Új Magyarországhoz kerül, akkor úgy tűnik - mondjuk ki bátran -, a Kormány által preferált… országos…, hát kérem szépen, példányszámát tekintve nem merem azt mondani, hogy országos napilap… (Derültség.) … pénzügyi injekciózását takarja. Úgy gondolom, miután ön ezt itt elismerte előttünk, ebből tulajdonképpen nem is csinálhatunk most már finom témakörüljárást - ez a kérdés így van.
Szeretném tudni - és jogásznak talán ezt nem kell magyaráznom -, hogy a mai magyar vidéktől és a mai magyar közállapotoktól a Magyar Közlöny, amely egyébként nem a Kormány, hanem a köztársaság hivatalos lapja, milyen nagyon-nagyon messze áll. Államtitkár úr, úgy gondolom…, vagy legalábbis a kérdés kézenfekvő, hogy akkor ezek szerint mindenki fogadjon ügyvédet, ügyvédhez vagy jogi irodához forduljon tanácsért, ha a kárpótlás megfelelő időpontjáról tájékozódni kíván? Vagy olyan helyre, ahová a Magyar Közlöny egészen biztosan eljut? Nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás.
A megoldás, tisztelt képviselőtársaim… Állásfoglalásunk abban a kérdésben, ha egyszer mi fizetjük ennek a törvénynek a végrehajtását, márpedig ha valamennyien tisztes jogkövető polgárok vagyunk, akkor azok is, akik megszavazták, azok is, akik nem, a törvény végrehajtását egyként kell, hogy kívánják, mégpedig a legoptimálisabb, legzökkenőmentesebb és a legkevesebb békétlenségre okot adó módon; márpedig ha ebben a kérdésben a mi pénzünket költik el - és úgy gondolom, valamennyi választókerület, az egész ország érintve van -, akkor ezért a pénzért okkal várhatjuk el, hogy a legteljesebb tájékoztatásban részesüljön a polgár.
Úgy gondolom, államtitkár úr, ön is - és a Ház javarésze - tudja, hogy a lapok példányszámait tekintve a toplistán számtalan megyei lap mint elsődleges hírforrás megelőz számos nagynevű országos lapot - az Új Magyarországot nem említem mint nagynevű országos napilapot… (Közbeszólás a jobb oldalról: És a Beszélő? - Közbeszólás a bal oldalról: Az nem napilap!) Úgy tudom, a Beszélőben eddig még nem hirdetett a Kormány - de ha igen, akkor cáfoljon meg… (Derültség.)
Ezek után azt hiszem, felesleges is mondanom, hogy a választ nem áll módomban elfogadni. Remélem, képviselőtársaim is kifejezik nemtetszésüket. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir