ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): A határozathozatal következik. A három előterjesztésről külön-külön dönt az Országgyűlés. Mivel módosító javaslatok nem érkeztek, így mindhárom javaslatról egy-egy döntéssel határoz az Országgyűlés.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaság és a Spanyol Királyság között a beruházások elősegítéséről és kölcsönös védelméről Budapesten az 1989. évi november hó 9. napján aláírt megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot. (Szavazás. 190 igen, 0 nem, 0 tartózkodás.)
Kérdezem az Országgyűlést, tehát egyetért-e a törvényjavaslattal. (Bejczy Sándor: Közben stikában szavaztunk!) Bocsánat, igen ez tévedés volt, kérem törölni. (Megtörténik.)
Tehát kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 221 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság Kormánya és Izrael állam kormánya között a beruházások elősegítéséről és kölcsönös védelméről Jeruzsálemben az 1991. évi május hó 14. napján aláírt megállapodás kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 224 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.
(17.40)
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság és Izrael állam között a kettős adóztatás elkerülésére és az adóztatás kijátszásának megakadályozására a jövedelemadók területén Jeruzsálemben az 1991. évi május hó 14. napján aláírt egyezmény kihirdetéséről szóló törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 229 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Átadom az elnöklést Dornbach Alajos alelnök úrnak.
(Az elnöki széket dr. Dornbach Alajos foglalja el. - Taps. - A jegyzői széket dr. Kóródi Mária helyett Glattfelder Béla, Tóth Sándor helyett Juhász Péter foglalja el.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir