KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Elnök Úr! Nem tudom szó nélkül hagyni ezt a hozzászólást. Elnézést kérek azoktól a képviselőtársaimtól, akik az éjszakába nyúló szavazást követően is megjelentek, hogy részt vegyenek a törvényhozási munkában, hogy néhány perc erejéig még fenntartom a tisztelt Házat.
Teljesen igaza van Schiffer képviselő úrnak, hogy nagyon fontos kérdés a nyilvánosság, az információkba való betekintés lehetősége.
(9.10)
De úgy gondolom, hogy olyan körülmények között, amikor már kiépült egy többpárti parlamentáris demokrácia intézményrendszere, lényegesen kisebb az esély arra, hogy a kormányzati pozícióban levők vagy valamilyen intézményrendszerben többséggel rendelkezők netán el tudják zárni a szükséges információktól a kisebbségben levőket. Mindenesetre sokkal kisebb a lehetőség, mint ha egyetlenegy párt uralná azokat az intézményeket, amely gyakorlat volt itt 40 esztendeig.
Úgy gondolom, hogy az aggodalom helyes, de a biztosítékok kiépültek. És ezt az egyik ilyen biztosítékot, a magyar Parlament nyilvánosságát használta föl most a képviselő úr, hogy fölhívja erre a figyelmet. Köszönjük a figyelemfelhívást, azt hiszem, minden képviselőtársam nevében mondhatom, de úgy gondolom, hogy az aggodalom alkalmasint felesleges. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir