TÓTH TIHAMÉR, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár:

Full text search

TÓTH TIHAMÉR, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár:
TÓTH TIHAMÉR, DR. munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szeretném, ha most nyomban tisztázhatnánk azokat a félreértéseket, amelyekről Kósáné Kovács Magdolna képviselőtársam szólt.
Én nagyon sajnálom, hogy mindent észrevesznek egy Kormány által beterjesztett törvényjavaslatban, csak azt a segítő szándékot nem, ami mögötte rejlik. Én nem tudom, hogy aki az országban jár, beszél a munkanélküliekkel, és beszél azokkal az önkormányzati vezetőkkel, akiknek a munkanélküliség kezelése ott helyben nagyon súlyos problémát jelent, nem veszik észre azt, hogy ezzel a módosítással szeretnénk segíteni. Szeretnénk segíteni a munkanélkülinek abban az időben, amíg nem tud elhelyezkedni, és ő maga és családja is viszonylag kedvezőtlenebb anyagi körülmények között van. Szeretnénk segíteni azáltal, hogy kap egy olyan lehetőséget, hogy a munkanélküli-segély folyósítása mellett többletkeresethez jusson.
Szeretnénk segíteni az önkormányzatoknak anynyiban, hogy a helyben lakó munkanélküliek, akiknek a foglalkoztatását munkaviszony keretében nem tudják megoldani, nem egy tartós foglalkoztatásról van szó, mint a közhasznú munkánál, hanem alkalmi jellegű, ideiglenes foglalkoztatásról, ezek az önkormányzatok a költségvetésből juttatott anyagiak ellenében a helyben szükséges, és egyébként megoldhatatlan munkákat el tudják végeztetni.
Én úgy érzem — mert legutóbb is éppen ellenzéki polgármesterekkel találkoztam —, nagyon várják már ezt a törvénymódosítást, és kérik, hogy valóban az önkormányzatok érdekében, de a munkanélküliek érdekében is, a kormányzat ilyen és hasonló intézkedésekkel próbáljon segíteni ezeken az átmeneti nehézségeken. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir