BÉKI GABRIELLA (SZDSZ)

Full text search

BÉKI GABRIELLA (SZDSZ)
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! A közelmúltban a Parlament oktatási bizottsága és a sajtó is több ízben foglalkozott ezzel a kérdéssel. Mint ismeretes, az 1993. évi költségvetés 164 millió forintot tartalmaz a pedagógusszakma megújítása projektre. A pedagógusszakma megújítása tevékenységét a nyár folyamán szakértői bizottságok is elismeréssel értékelték. A projekt irodája október 6-ára készített egy részletes beszámolót az eddigi tevékenységéről, és egy imponáló kiállítást rögtönzött az oktatási bizottság számára azokból a kiadványokból, amelyeknek a megszületését pályázati úton eddig támogatta.
(15.30)
Úgy vélem, igen hasznos innovációs tevékenységet segít az iroda. Érthetetlen számomra, miért csak papíron létezik az a forrás, amit erre a célra a tisztelt Ház a költségvetésben jóváhagyott.
Ebből a 164 millióból szeptember elejéig nem került átutalásra ugyanis egy forint sem. '93. szeptember 9-én utalt át a minisztérium 50 millió forintot, az éves keretnek alig 30%-át. Az iroda ilyen körülmények között filléres fizetési problémákkal küszködik, maholnap fizetés nélküli szabadságra kell küldenie a dolgozóit. Kérdéseim a következők:
1. Miképp fordulhatott elő, hogy a minisztérium a PSZM-nek jóváhagyott összegből szeptemberig egy forintot sem utalt át?
2. Az iroda munkájának pozitív megítélése ellenére miért tartja vissza a minisztérium továbbra is az össeg 70%-át?
3. Mi a magyarázata annak, hogy ez a jól működő projekt a jövő évi költségvetésben csupán 82 millió forinttal, azaz az idei összeg felével szerepel a tervezetben? (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir