SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:

Full text search

SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter:
SZABÓ TAMÁS, DR. tárca nélküli miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Magam a legnagyobb híve vagyok az MRP-knek, személyesen kezdeményeztem a törvény megalkotását, és a törvény után azokról a folyamatokról, amelyek a munkavállalók résztulajdonosi programja alapján elindultak, egy év eredményeiről éppen tegnap számoltam be, ahogy ma említettem.
Szeretném még egyszer elismételni: több mint tízezer ember vesz már részt az MRP-kben. De van, amikor racionalitás is van, amit mérlegelni kell. Gazdasági racionalitás, ahol mérlegelni kell, hogy érdemes-e leválasztani valamit külön, vagy érdemes-e együtt tartani. Ebben az esetben ez fordult elő. Köszönöm, hogy képviselőtársam kiemelte, hogy folyamatos és állandó tájékoztatás és egyeztetések mellett történt meg a döntés.
A KONSUMEX Kereskedelmi Részvénytársaságról van szó, amelynek 100%-os tulajdona a képviselő asszony által említett Encs Konfekciógyár, pályázata és annak értékelése befejeződött.
Az Állami Vagyonügynökség szervezeti és működési szabályzata szerint a pályázat elbírálását megtehette volna az Állami Vagyonügynökség illetékes igazgatója, de az igazgatótanács július 21-én magához vonta a döntést. E döntést pont az indokolta, mármint a magához vonást, mert ezzel kapcsolatban különféle vélemények sora vetődött fel.
A pályázat értékelése után november 3-án az Állami Vagyonügynökség igazgatótanácsa úgy döntött, hogy a KONSUMEX Részvénytársaság részvényeit a társaság munkavállalóiból alakult MRP-szervezet és az MBO holding új alapítású, kivásárlás céljára létrejött társaság, mint befektetési konzorcium, vásárolhatja meg. Ennek az volt az alapja, hogy az elemzések, a KONSUMEX Rt. egyben történő értékesítését indokolták. Ez biztosítja az ott dolgozók foglalkoztatását, ez biztosítja a legnagyobb hitelezők bizalmát a céggel szemben, és ez biztosítja a cég piacait is.
A kivásárló konzorcium vállalta, hogy ésszerű foglalkoztatási szint elérése után Encsen is a tevékenység bővülésével arányosan növeli a foglalkoztatottak számát, és két éven belül jelentős tőkeemelést is megvalósítanak.
Megítélésem szerint az ENKO Kft., az encsi üzem dolgozóinak munkája egyáltalán nincs veszélyben, mivel a KONSUMEX Rt. szeptember 2-án egy bérmunka-konstrukcióra megállapodást kötött 1999-ig. És összességében, mivel a KONSUMEX Rt.-t egy MRP-konstrukció és egy MBO-konstrukció vásárolta meg, azt gondolom, érdeksérelem nem történt. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir