GYURKÓ JÁNOS, DR. környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter:

Full text search

GYURKÓ JÁNOS, DR. környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter:
GYURKÓ JÁNOS, DR. környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Ház! A használt gumiabroncsok ártalmatlanítása vagy másodlagos hasznosítása komoly probléma, és ez több éve gondokat okoz. A lerakás nem megfelelő megoldás. A műszakilag kielégítő ártalmatlanítási vagy másodlagos hasznosítási technológiák önmagukban általában nem kifizetődők. Ezt a helyzetet rontja a használt gumiabroncsok megnövekedett behozatala, mert ezek viszonylag gyors elhasználódásuk után növelik a hulladékkezelési gondokat. Ez a probléma Kelet-Európa-szerte létezik, és nincs kielégítően megoldva.
Sajnos, a használt gumiabroncsok behozatalát több piaci tényező is elősegíti. Egyrészt külső nyomás nehezedik az országra a kopott, de még használható, úgynevezett profilgumik behozatala kapcsán. Egyes nyugat-európai államok fizetnek, ha valaki kiviszi országukból az elhasználódott abroncsokat. A használtautó-importtal együtt is nagyon sok rossz minőségű abroncs érkezik be. A használt profilgumi-szállítmányok egy hányada selejt, amit egyáltalán nem lehet felhasználni, legalábbis autókra nem.
Komoly problémát jelent, hogy a hazai közlekedésbiztonsági normák eltérnek a nyugat-európaitól; a hazai előírások a külföldi 3 milliméteres mintázatmélységgel szemben megengedik az 1 milliméteres mélységet is. Ezt mind közlekedésbiztonsági, mind hulladékgazdálkodási érdekből célszerű megszüntetni oly módon, hogy a hazai futófelület-magasság megkívánt minimuma azonos legyen a nyugat-európai értékkel, ez személygépkocsi esetén 3 milliméter. Ezt a szabványmódosítást már korábban kezdeményeztük a közlekedési tárcánál, s ezt továbbra is szorgalmazzuk. A közlekedési tárca vezetőjével, Schamschula miniszter úrral kiegyeztem vagy megegyeztem, hogy ezt a módosítást rövidesen végrehajtják; a szabályozás az ő kezükben van.
A gumiabroncsimport egyébként engedélyköteles tevékenység. Az engedély kiadása előtt több feltételt is megvizsgálnak. Ezek közül a legfontosabbak azok, hogy a használt gumiabroncs változatlan formában forgalomba hozható-e, vagy csak felújítás után hozható forgalomba, újrafutózható-e, illetőleg selejt, tehát hulladék-e. Az engedélyt az NGKM adja ki, amelyhez hulladékbehozatal esetén a környezetvédelmi hatóság engedélye is szükséges. A rendelet szerint a környezetvédelmi engedély csak hasznosítási célú behozatalra adható ki.
Ugyancsak problémát jelent a személyi forgalom keretében behozott gumiabroncsok ügye, tehát a magánforgalomban bekerülő hulladék. Az NGKM a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának kereskedelmi osztályával több mint egy éve felvette a kapcsolatot annak érdekében, hogy a minősítési kötelezettséget erre is terjesszék ki. Kétségtelen, hogy az említett engedélyezési eljárások nem ellensúlyozzák a közvetlen piaci érdeket.
A célravezető megoldás az lehet, hogy új eszközökkel a használt, de még felhasználható abroncsok behozatali feltételeit szigorítjuk. Ugyanakkor elősegítjük a hulladék abroncsok más célú hasznosítását is. Konkrét elképzelésünk az önálló termékdíj bevezetése a gumiabroncsokra. Az erre vonatkozó koncepciót az IKM-mel közösen kidolgoztuk, s jelenleg a konkrét végrehajtási szabályok kialakításán dolgozunk. A termékdíjból befolyó összegeket elkülönítetten a gumiabroncsügyek megoldására kívánjuk fordítani, tehát újrafutózó, hasznosító, regeneráló, ártalmatlanító rendszer létrehozását kívánjuk ezzel támogatni. Természetesen az ilyen jellegű magánerős vállalkozói beruházásokat is támogatni fogjuk.
A törvénytervezet előzetes egyeztetése eddig sikeresnek mondható. Egyébként a környezetvédelmi alap eszközeinek, pénzeszközeinek a felhasználásánál eddig is támogattuk az újrahasznosítási programokat, megoldásokat, beruházásokat. Természetesen a jövőben is így fogunk működni. Az elképzeléseink szerint 3-4 éves fejlesztési ciklus alatt el tudjuk érni azt, hogy az évente mintegy 50000 tonna mennyiségben keletkező hulladék abroncsnak körülbelül a 70%-át hasznosítani, illetőleg megfelelően ártalmatlanítani tudjuk.
Köszönöm szépen a figyelmet és kérem a válasz elfogadását. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir