HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)

Full text search

HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ)
HATVANI ZOLTÁN, DR. (SZDSZ) Köszönöm, miniszter úr a részletes válaszát. Az első és harmadik kérdésemre adott válaszával kapcsolatban arra voltam kíváncsi, hogy körülbelül hogy helyezkedik el ez az alap az országban területileg és nagyságrendileg. Erre ön nekem választ adott. Így ehhez csupán annyit jegyzek meg, szakmailag talán nem mindig megalapozottak ezek a döntések, hogy az országnak melyik részére irányítják ennek a felhasználását, illetve azon belül milyen feladatokra irányozzák elő az alapot.
Példaképpen mire gondolok? Megemlítem, hogy egy válságtérségben, a borsodi válságtérségben szerepel az előirányzat között 3 km-es kerékpárút fejlesztése, ami nagyon tiszteletre méltó és nagyon kívánatos cél, de ugyanakkor egy szó sem esik a válságkörzetet meghatározó nagyipar helyzetéről és esetleges, valamilyen módon való támogatásáról.
A második kérdésre adott válaszát azonban nem tudom elfogadni, mert igenis ön szerintem az alapnak a felhasználásában, az azzal való gazdálkodásban igenis erősen akadályoztatva van, mégpedig elsősorban a Kormány akadályozza önt.
(15.40)
Akadályozza önt, igen: a kihelyezett kormányüléseken dől el az alap 75-80%-ának a sorsa, ön ezt már csak tudomásul tudja venni. Tulajdonképpen én is kedvezményezettje vagyok — illetve a körzetem: egy-egy ilyen kihelyezett kormányülés után megszületik a döntés, utána a felhasználásra azonban nagyon sokáig várnunk kell, és bizonytalan — mint hallhattuk egy mai napon már elhangzott kérdésben is —, hogy mikor valósul meg az itt előirányzott támogatás, mert ez az alap több évre előre el van kötelezve.
A második kérdés miatt nem tudom tehát az ön válaszát elfogadni, miniszter úr. (Taps a bal oldalon.)
Határozathozatal

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir