ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Kérem, a következőkre szeretném felhívni a figyelmet. A főtitkárság a forgatókönyvet azért juttatja el a tisztelt képviselőcsoportokhoz, hogy megtegyék az ilyen természetű indítványokat a határozathozatal előtt. (Folyamatos zaj az ellenzék soraiban. — Közbeszólás a bal oldalról: Ellentétes a két szöveg!)
Kérem, helyt fogok adni, ha indokolt, de meg szeretném magyarázni. Tehát azért juttatják el, hogy az ilyen esetleges félrefogalmazások kiiktatásra kerüljenek. Főtitkárhelyettes úr közölte, hogy a tegnapi napon kézbesítették a forgatókönyvet. (Zaj a bal oldalon. — Gaál Gyula jelentkezik.) Most akkor nem tudom, jelen van-e Komor Sándor úr? Nincs jelen. (Zaj. — Dr. Szabó Iván: De ott van! Csak olyan szerény!)
Jelen van. Kérem, akkor én a következő szöveget idéztem: "Módosítványának lényege: az átalányadózás szabályai ne vonatkozzanak a mezőgazdasági tevékenységből származó jövedelmekre." Megfelel-e ez indítványa lényegének? Nagyon röviden ismertetjük. (Komor Sándor: Nem kifogásolom, elnök úr!)
Nem kifogásolja az indítványt. (Derültség, zaj a bal oldalon.) Tehát az indítványtevő nem kifogásolja, szabályos szavazás történt, úgy gondolom, nem indokolt, hogy ehhez visszatérjünk.
A másik Mészáros István László indítványával kapcsolatos. Én azt a szöveget idéztem… (Folyamatos zaj az ellenzék soraiban.) …csendet kérnék szépen! Az önök szavaztatógépe is ember, tehát a figyelemkoncentráció… (Zaj, taps a jobb oldalon.) …rám is vonatkozik, annak nehézségei.
Tehát, ha jól emlékszem, a szöveget én tovább rövidítem, meg kell mondanom, különben még a felét sem végeztük volna el az itteni szövegnek. A 72. pontban Mészáros István László a levonható tételek köréből elhagyni kívánja az alapítványi, továbbá közérdekű kötelezettségvállalásra átadott összegeket.
Megfelel-e a lényegnek vagy nem felel meg?
Felszólaló: Dr. Mészáros István László (SZDSZ)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir