TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ)

Full text search

TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ)
TÖRÖK FERENC, DR. (SZDSZ) Köszönöm a szót, Elnök Úr. Tisztelt Elnök Úr és a 15 jelen lévő Képviselőtársam! Igazán családias hangulatban érzem magam. Néhány kérdéssel szeretnék foglalkozni, így a települési önkormányzatok és az állam között a személyi jövedelemadó megosztásáról, a pártházak felújításáról, a budai Vár kormányzati negyed beruházási célprogramjáról, a sporttámogatással kapcsolatos kormányzati kétarcúságról, végül a gépjármű-felelősségbiztosítási alapról szólnék — igyekszem rövid lenni.
Nem tudom, képviselőtársaim megkapták-e azt a levelet, amit az egyes önkormányzatok írtak Boross Péter miniszter úrhoz, aminek az volt a lényege, hogy a '94. évi költségvetésnek az Országgyűlés elé benyújtott tervezete újabb, immár kezelhetetlennek tűnő terheket rak a települési önkormányzatokra azzal, hogy tovább csökkenti a központi forrásjuttatás reálértékét, miközben az elmúlt egy évben ismét csak gyarapodtak ellátandó feladataik. Ezt írta a miskolci, a győri, a debreceni, a szegedi önkormányzat polgármestere, dr. Balsai István polgármester, aki a megyei jogú városok szövetségének elnöke, a kisvárosi önkormányzatok szövetségének elnöke, dr. Magyar Levente, és Demszky Gábor főpolgármester úr. Ez egy segélykiáltás az önkormányzatok ellehetetlenülése miatt. Azt kérik, hogy a 70-30%-os megosztással szemben, ami tavaly volt, legalább egy 65-35%-os arányt kellene érvényesíteni a megosztásnál. Ezt egyébként Zsigmond Attila MDF-es képviselő úr javasolta módosító indítványával. Remélem, hogy ez meghallgatásra talál, bár egyelőre ettől a Kormány elzárkózott. Szeretném, ha egy fecske nyarat csinálna a Fórumon belül is, és ezt támogatná mindenki.
A másik kérdést talán azzal kezdeném, hogy Szigeti György 13899-es szám alatt a hallás-, mozgássérülteknek és a vakoknak egy 34 milliós többlettámogatást javasolt. De sorolhatnék más, hasonló jellegű tételeket is. Ugyanakkor a másik oldalon a pártházak felújítására 200 millió forint van tervezve — erről azt tudnám megjegyezni, hogy a költségvetési bizottság ülésén a Pénzügyminisztérium, a pénzügyi kormányzat nem tudta megjelölni, melyek azok a pártházak, amelyek felújításra kerülnek. Az SZDSZ biztos, hogy nem akar ilyen felújításba belefogni és igényelni ilyen gazdasági helyzetben — nincs is annyi székháza, meg nem is cserél annyi székház gazdát. Én úgy gondolom, ez egy olyan tétel, amit egész más célokra is fel lehetne használni.
Ugyanez a helyzet a budai Vár kormányzati negyed beruházási célprogramjával, amely a Miniszterelnökség 25. címe, 2. alcím, 32. előirányzata alatt 350 millió forintot tartalmaz. Úgy gondolom, ez teljesen felesleges dolog. Nem hiszem, hogy ez égetően szükséges beruházás — annál is inkább, mert a Főváros és a Kormány között nem jött létre megállapodás ennek a kialakítására. Arról nem is beszélve, hogy választások lesznek, és egyáltalán nem biztos, sőt valószínű, hogy nem ez a Kormány lesz, és a másik kormány talán szerényebben fog viselkedni ebben a kérdésben. De arra a nem várt esetre, hogyha mégis megmaradna ez a Kormány, akkor a miniszterelnöki tartalék terhére ez finanszírozható lenne.
Az indoklásnál, amikor ez fölmerült, még olyan is elhangzott a Kormány részéről, hogy bizonyos régészeti feltárásokra mindenképpen kellene pénz ezen a területen. Erre csak annyit tudok mondani, hogy ugyancsak a Miniszterelnökségnél, a 4. előirányzatban, 90 millió forint van kutatási feladatokra tervezve, és a Művelődési Minisztériumnál több ilyen jellegű tétel is van — de egyébként sem hiszem, hogy a Miniszterelnökség feladata, hogy régészeti feltárásokat végezzen.
A harmadik ilyen téma, amiről beszélnék, a sport kérdése. Azt mondtam kezdetben, hogy a Kormány kétarcúan viselkedik. A törvényjavaslatban a tavalyi évhez viszonyítva elvonás történt: a Magyar Olimpiai Bizottság 60 milliós támogatását először elvonták, majd most, mikor egy hatpárti képviselői módosító indítvány előterjesztésre került, akkor a Kormány nagyvonalúan azt mondta, hogy ezt támogatja — beleértve a jövő évre egy minimális emelést, ami a lillehammeri téli olimpia miatt mindenképpen szükséges — ez egy 95 milliós támogatás, de hangsúlyozom, ennek egy része tavaly is szerepelt a költségvetésben. Ezzel a minimális emeléssel szemben az OTSH intézményeinek a bevételi tervét felemelte a pénzügyi kormányzat 200 millió forinttal. Nemcsak ennek, hanem egyéb ilyen költségvetési intézményeknek is felemelte a bevételi oldalát, ilyen "fűnyírásszerűen" végigmentek az intézményeken, és megemelték ezeket. Ez azt jelenti, hogy ha a bevétel meg- emelkedik, akkor a költségvetésnek kevesebb támogatást kell nyújtani — magyarán szólva: ez elvonást jelent a költségvetési támogatásból. Ez egy kicsit furcsa is, mert egy egészen más dologról van szó a sportnál. Hiszen lehet fokozni a bevételeket a létesítményeknél — Népstadion, Budapest Sportcsarnok, tatai edzőtábor, edzőtáborok —, de ez csak a sport terhére történhet, mert vagy külsők jönnek be, és rockkoncerteket rendeznek, vagy egyéb külső szervezeteket fogadnak az edzőtáborok — jelentős bevételt biztosítva —, és akkor a sport kiszorul, nem kapnak helyet a sportolók ezekben a táborokban, ezekben a termekben, vagy pedig olyan bérleti díjakat vágnak a nyakába az egyesületeknek, szövetségeknek, amelyeket nem bírnak elviselni — tehát ez mindenképpen jelentős elvonást jelent.
Ugyanakkor még egy 300 milliós tétel is elvonásra került: a Népjóléti Minisztériumnál az ifjúsági és szabadidősportnál a dologi kiadásokra tavaly 300 millió forint került átutalásra, ez '94-es költségvetésben 10 millió forintra csökkent, ami 290 millió forintot jelent. Ezt azért mondom, mert ugyanakkor Szabó Iván pénzügyminiszter úr a Kormány részéről, és mindenki azt hangoztatta, hogy a sportot támogatjuk, maximálisan fogjuk támogatni, ha nem is olyan a gazdasági helyzet, hogy itt jelentős emelésekre kerül sor — de arról nem volt szó, hogy elvonás! Most azzal a bizonyos 40 vagy 50 millióval szemben, amit a MOB kapott, kapásból mondtam 500 millió forint elvonást.
Ennek a vetülete nemcsak ez, hanem a személyi jövedelemadóról folytatott mai szavazásnál is kitűnt, hogy azok a sportot segítő módosító javaslatok nem kaptak támogatást a Kormány részéről.
És van egy nagyon furcsa helyzet, amiről még szeretnék beszélni: Kónya Imre, az MDf frakciójának vezetője levelet küldött szét a nagy sportegyesületeknek, amiben támogatásáról biztosította őket, és kérte az egyesületeket, hogy írják meg a gondjaikat — és bizonyára akkor támogatásra került.
(22.10)
Ezzel szemben, gondolom, amiket elmondtam, nem ezt bizonyítják. Úgyhogy nagyon csodálkozom Kónya Imrén, hogy volt lelkiereje ilyen levelet írni, amikor itt, a kormányzati oldalról ilyen támogatáselvonásokra került sor.
Végezetül a negyedik téma, amelyet jeleztem, ez a gépjármű-felelősségbiztosítási alap. Itt 13876-os szám alatt egy módosító indítványt terjesztettem elő, amely arról szól, hogy az előirányzott 2,2 milliárdos támogatást 1 milliárd forintra kívántam csökkenteni. Ennek nagyon egyszerű indoka van, és ezt nagyon szeretném itt elmondani. Amikor az alapot létrehozta a Parlament, akkor annak kapcsán elmondtam, hogy a gépjármű-felelősségbiztosítási alapba kellett volna, hogy belekerüljön egy 5 milliárdos összeg, amelyet a Hungária Biztosítónál kezeltek, és tettek félre erre a célra.
Kiderült, ez a pénz egy létező pénz, csak éppen nem kapja meg az Állami Fejlesztési Intézet, amely az alapot kezeli, hanem egyszerűen az történt, hogy a Hungária Biztosítónál tőkeemelésre került sor. Az ÁVÜ-nek 5 milliárd forintot kellett volna tőkeemelésre betennie a Hungária Biztosítóhoz. De miután a Hungária Biztosítónak az államnak volt tartozása, ezért ezt a pénzt kompenzálták… Az ÁVÜ vállalta át, hogy majd a Hungária Biztosító helyett, ahová ő nem tette be az 5 milliárdot, majd az ÁVÜ fogja az Állami Fejlesztési Intézethez átutalni a pénzt.
A tavalyi évben 1,7 milliárd átutalásra is került. Amikor a plenáris ülésen elmondtam ezt az egész konstrukciót, az akkori pénzügyminiszter úr, Kupa Mihály miniszter úr, később Pongrácz Tibor államtitkár úr is megerősítette ezeket az általam elmondottakat, de biztosította itt a plenáris ülést, a Parlamentet, hogy 1990.sic!) április 30-ig le fog bonyolódni ennek az 5 milliárdnak az átadása, részben készpénzben, részben pedig értékpapírokban, de legeslegkésőbb 1993 szeptemberében a teljes portfólió átkerül az ÁFI-hoz.
Ehelyett semmi nem történt. Sem pénz nem került át, sem portfólió nem került át. Most 3,3 milliárd tartozása van az ÁVÜ-nek a gépjármű-felelősségbiztosítási alapba az ÁFI felé, de miután ezt nem adja oda, természetes, hogy a pénzügyi kormányzat a likviditás miatt az alapba kénytelen 2,2 milliárdot betenni. Mert a károsultaknak nem mondhatják azt, hogy az ÁVÜ-nél van a pénz, tehát azt finanszírozni kell.
Úgy gondolom, a Kormány azt választotta, hogy könnyebb a költségvetési deficitet növelni, a terheket áthárítani az állampolgárokra, mint a Kormányon belül rendet teremteni és az ÁVÜ-t arra szorítani, hogy tegyen eleget határidőre kötelezettségeinek.
Ezt az 1,2 milliárdot, amely a javaslatomban szerepel, sok mindenre fel lehet használni. Csak úgy példának tudom mondani, mondjuk, a kisvállalkozói garanciaalapra, amelynek növelése lenne indokolt, de legalábbis nem csökkentése, mint azt Siklós Csaba képviselőtársamnak a Kormány képviseletében tett előterjesztése szerint ezt javasolja. Mert úgy gondolom, hogy ez a vállalkozásokat segítené. Ugyanis nem azon múlik, hogy most a társasági adó, mondjuk, 2%-kal lejjebb megy vagy lejjebb ment, hanem arról van szó, hogy a vállalkozók nem tudnak igazán működni, mert nincs fedezetük, nincs hitelük, nincs fedezetük a hitelfelvételre. S talán inkább azon kellene gondolkodni, hogy ezt hogyan lehetne serkenteni. Ezzel szemben a kisvállalkozói garanciaalap, úgy tűnik, hogy csökkenni fog. Tehát a vállalkozóknak a hitelfelvételi lehetősége megintcsak korlátozódik. Nagyon kérem a tisztelt Házat és képviselőtársaimat, hogy amiket elmondtam, fontolják meg, és ezt a szavazásnál juttassák kifejezésre. Köszönöm szépen. (Szűrös Mátyás)
Köszönöm. Tisztelt Országgyűlés! Még mindig hosszú a lista. Azt hiszem, rövidíteni kellene a felszólalásokat. Tömöríteni kellene. Megadom a szót Zsupos Lajos képviselő úrnak, Magyar Demokrata Fórum.
Felszólaló: Zsupos Lajos (MDF)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir