ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Amikor megköszönöm Jávor Károly érdeklődésre méltán számot tartó felszólalását, engedje meg annak jelzését, hogy úgy gondolom, ez a felszólalás illeszkedhetett volna a költségvetés részletes vitájába. Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! A ma reggeli bizottsági elnöki értekezleten elhangzottakkal összhangban a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló törvény módosításáról rendelkező határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom az önkormányzati és az alkotmányügyi bizottságnak.
A Magyar Köztársaság részéről aláírt, az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményével, valamint a Biológiai Sokféleség tárgyú Egyezményének megerősítésével kapcsolatos határozati javaslatokat megtárgyalásra kiadom a környezetvédelmi, a külügyi és az alkotmányügyi bizottságnak.
A Magyar Köztársaságban élő szlovén nemzeti kisebbség és a Szlovén Köztársaságban élő magyar nemzeti közösség különjogainak biztosításáról aláírt egyezmény megerősítésével foglalkozó határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom az emberi jogi, a külügyi és az alkotmányügyi bizottságnak.
A földművelésügyi alapokról szóló törvény módosításával foglalkozó törvényjavaslatot megtárgyalásra kiadom a mezőgazdasági és a költségvetési bizottságnak.
A tulajdonviszonyok rendezése érdekében, az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról szóló törvény módosítását indítványozó javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, a költségvetési, a mezőgazdasági és a gazdasági bizottságnak.
Az ország állami erdőterületei elidegenítésének ideiglenes korlátozásáról szóló határozati javaslatot megtárgyalásra kiadom az alkotmányügyi, a mezőgazdasági, a gazdasági és a környezetvédelmi bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
Először a Magyar Köztársaság 1994. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat részletes vitáját folytatjuk le.
Az ebédszünetet követően, a szokásos időpontban, 14 és 16 óra között kerül sor az interpellációk és kérdések elmondására.
Ezt követi a társasági adóról szóló 1991. évi LXXXVI. törvény módosítását indítványozó javaslat határozathozatala.
Majd a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1991. évi XC. törvény módosításáról rendelkező törvényjavaslat határozathozatala következik.
Ezután mentelmi ügy megtárgyalására kerül sor.
Majd visszatérünk a Magyar Köztársaság 1994. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslat részletes vitájának folytatásához, és annak lezárásával kívánjuk befejezni ülésszakunk munkáját.
Tisztelt képviselőtársaim! A programra való tekintettel különösképpen felhívom figyelmüket a határozatképesség megőrzésére, feltétlenül a 14 órás interpellációs és kérdésszakasztól kezdve a határozathozatalok befejezéséig.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir